Obavijesti

News

Komentari 236

Kaos u Ukrajini: Poginulo 26 ljudi, ozlijeđena 342 policajca

Kaos u Ukrajini: Poginulo 26 ljudi, ozlijeđena 342 policajca
30

Čelnik Ukrajine sastao se u utorak kasno navečer s čelnicima oporbe, među kojima je i Vitalij Kličko. Optužio ih je za nerede. Ozlijeđeno je nekoliko stotina ljudi

VIDEO

Eksplozije su u Kijevu odjekivale čitavu noć, a situacija se ni u srijedu ujutro nije smirila. Javnosti se obratio i predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič, koji za nasilje i nerede optužuje čelnike opozicije. Čelnik Ukrajine sastao se kasno navečer s čelnicima oporbe, među kojima je i Vitalij Kličko.

Janukovič je čelnicima opozicije poručio da odustanu od radikalnih napada. Neredi su u Kijevu izbili ponovno u utorak nakon nekoliko dana primirja. 

Broj mrtvih povećao se na 26 ljudi. Ministarstvo zdravlja izvijestilo je kako je u bolnicama 263 prosvjednika i 342 policajca.

BBC javlja kako je u noći na srijedu u bolnici preminuo novinar Vjačeslav Veremij od posljedica teških ozljeda. Novinara su nepoznati napadači pretukli i upucali u utorak navečer u Kijevu. 

Tijekom utorka navečer je policija upala na glavni kijevski trg Maidan, na kojem se mjesecima okupljaju prosvjednici koji traže smjenu režima. Mediji javljaju kako su se čitavu noć na tom području čule eksplozije, a na nekoliko mjesta je izbio i požar. Oporbeni čelnik Vitalij Kličko pozvao je prosvjednike da brane svoje logore.

Barroso pozvao na prekid nasilja

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt na svom je Twitteru optužio ukrajinskog predsjednika da ima "krvave ruke". 

Čelnik Europske komisije, Jose Manuel Barroso, u srijedu je pozvao sve strane da odmah prekinu nasilje u Ukrajini. Dodao je kako bi trebali krenuti u mirne pregovore. 

Ruski ministar vanjskih poslova rekao je kako će iskoristiti svoj utjecaj da se situacija u Ukrajini smiri.

Zabrinutost je izrazio i papa Franjo, koji je pozvao na mir u Ukrajini. Brojni europski čelnici pozivaju EU da odredi sankcije ukrajinskoj vladi zbog nasilja. Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je žaljenje zbog situacije u Kijevu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 236

VIDEO

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici
Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?
POLICIJA GA JE UHITILA

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?

Nakon pružanja hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je preminuo na mjestu događaja