Obavijesti

News

Komentari 179

Jedan od motorista zgrabio je Klicu za jaknu i hladno ga ubio

Jedan od motorista zgrabio je Klicu za jaknu i hladno ga ubio
18

ZNALI SU MU SVAKI KORAK: Smaknuti Vinko Žuljević Klica je jako rijetko bio sam u autu. Dočekali su ga na ulici i u njega ispalili 15 metaka. U trenu su nestali

VIDEO

Škoda je naglo prepriječila put Passatu, a motoristi su počeli pucati. Izašao je iz automobila i pokušao pobjeći, ali zgrabili su ga i smaknuli, kazao je očevidac krvavog obračuna u Sesvetama.

Najmanje trojica napadača čekala su umirovljenog časnika HVO-a, Vinka Žuljevića Klicu (57) u Glavnoj ulici u Sesvetama. Kad su ugledali njegov automobil, krenuli su u napad. Izrešetali su ga u nedjelju oko 8 sati dok se vraćao s mise iz crkve Sv. Antuna Padovanskog. Božje poruke saslušao je nakon što je noć proveo u jednom sesvetskom restoranu gledajući boks.

- Zapriječili su mu put i pucali prvo u auto. U panici je izletio iz vozila i počeo trčati, no motoristi su krenuli za njim. U pokušaju bijega mu je ispala nožna proteza. Jedan od motorista s kacigom na glavi zgrabio ga je za jaknu i hladno ubio - tvrdi očevidac pažljivo isplanirane likvidacije.

Nakon javnog smaknuća, vozač Škode je pobjegao kao i dvojica na motoru, a Žuljevićev automobil otklizao je kroz križanje s upaljenim brisačima. Dvadesetak minuta poslije policija je primila dojavu o plamtećem autu u blizini Nove Branimirove ulice. Pretpostavlja se da je to ista Škoda koja je korištena u atentatu. Napadači su pažljivo izabrali vrijeme jer je nakon mise na ulicama bilo najmanje 30 ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oko tijela označili 15-ak čahura

Žuljević, koji je imao osiguranje poput premijera, tek se u posljednje vrijeme počeo voziti sam. Prije toga ispred njega išao je auto s osiguranjem pa on, pa na kraju kolone još jedan auto, u pravilu Passat.

Uplašeni građani nisu htjeli previše govoriti, ali doznajemo da su najprije čuli pojedinačan hitac, a potom rafalnu paljbu. Oko Klicina tijela policija je označila 15-ak čahura. Doznajemo da su čahure iz pištolja kalibra 9 mm.

Klica nije bio naoružan i pokušao je pobjeći

Navodno je Žuljević pao pokušavajući pobjeći pa ga je jedan od napadača zgrabio za jaknu, podigao s ceste i ubio.

- Užas! Dok su pucali u njega, još se od siline metaka trzao na cesti - kazao je zgroženo jedan od očevidaca. Doznajemo da Klica nije bio naoružan. Neki svjedoci tvrde da su u likvidaciji sudjelovala dva motocikla, a drugi da su oba napadača bila na jednom. Na ovom slučaju rade svi najbolji koje hrvatska policija ima, a u istragu se, doznajemo, uključila i SOA.

 Likvidirali su ga strani plaćenici?

Izvlače se i stari arhivi, a tragovi s mjesta zločina sigurno će biti smjernica istražiteljima da dođu do izvršitelja i naručitelja Klicine likvidacije. Istražitelji su odmah počeli s “češljanjem“ zapisa nadzornih videokamera kraj mjesta zločina i s raskrižja kojima su ubojice prošli. Druga ekipa analizira kretanje žrtve prije likvidacije i njegovu telefonsku i drugu komunikaciju. Provjerit će i tko je nedavno ušao i izašao iz zemlje. Večernji list piše kako su Klicu najvjerojatnije likvidirali strani plaćenici, a Jutarnji list špekulira da bi ubojstvo moglo biti povezano s nestankom Klicina bivšeg suborca Branka Katušića (51) zvanog Indijanac i Branka Mrakovića (52) u siječnju u Češkoj.

Policija u ponedjeljak bez ijedne izjave

Iako su mnogi očekivali da će policija u ponedjeljak priopćiti barem neke od rezultata očevida ubojstva, odbili su dati bilo kakve informacije.

- Ako ste došli zbog jučerašjeg događaja, o tome neće biti nikakvih izjava. Sve što smo imali o tome reći, rekli smo jučer, a ako bude nekakvih informacija, bit ćete obaviješteni tijekom današnjeg dana – rekla je Mirela Ban, glasnogovornica PU zagrebačke na redovnoj konferenciji za novinare.

>>> Više pročitajte u velikom specijalu o mafijaškom smaknuću u Sesvetama u tiskanom izdanju 24sata od ponedjeljka


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a