Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jedrilicom se nasukali na ušću Cetine: 'Sve je prošlo dobro...'

Vatrogasci su najprije pomoću male brodice došli do osoba koje su se nasukale i prebacili ih na kopno, a s obzirom da je nasukana jedrilica bila duža od 13 metara njeno izvlačenje preuzeli su djelatnici Croatia Yachting

Foto: DVD Omiš
1 komentara

Četiri strana državljana spašena su u srijedu popodne nakon što su se 13-metarskom jedrilicom nasukali na ušću rijeke Cetine u Omišu, no sve je prošlo bez ozlijeđenih i bez štete, doznaje se od vatrogasaca.

Kako je za Hinu kazao zapovjednik DVD Omiš, Višeslav Pešić, u srijedu oko 17.30 sati nazvalo ih je više građana dojavljujući kako se na sprud pijeska, na ušću rijeke Cetine, nasukala jedrilica.

Na teren su odmah poslana tri vatrogasca s jednim navalnim vozilom.

Najprije su pomoću male brodice došli do osoba koje su se nasukale i prebacili ih na kopno, a s obzirom da je nasukana  jedrilica bila duža od 13 metara, njeno izvlačenje preuzeli su djelatnici Croatia Yachting.

Do nasukavanja jedrilice najvjerojatnije došlo nakon što ih je uhvatio reful vjetra, koji je u to vrijeme puhao, te ih okrenuo na sprud.

- Sve je prošlo u najboljem redu. Kada smo stigli do njih dvije osobe su bile na palubi, a dvije u potpalublju - rekao je Pešić.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message