News

Komentari 27

'Jedva čekam kad će jedina briga biti Banija ili Banovina'

'Jedva čekam kad će jedina briga biti Banija ili Banovina'

Legitimno je propitivati svaki potez. Rješavamo životno važne probleme svakodnevno. Ja jedva čekam vrijeme kad će to biti jedina briga hoće li biti Banija ili Banovina. Ja kažem Banija, kaže Boris Milošević

Boris Milošević, potpredsjednik Vlade i zamjenik čelnika Stožera za obnovu nakon potresa bio je gost Dnevnika N1 televizije.

Ondje je komentirao izjave da država presporo reagira na cjelokupnu situaciju nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.

- Kad samo kažemo podatak da je do današnjeg dana prijavljeno preko 37 tisuća oštećenih objekata koji su raštrkani i gdje je između 20 i 25 posto objekata neupotrebljivo, onda vidimo koji su tu razmjeri štete i to nadmašuje zagrebački potres, a teren je puno nepristupačniji - ističe.

Milošević je objasnio kako protječe tranzicija kuhanje koju od kuhara volontera preuzima državna tvrtka Pleter.

- Narednih par dana bit će tranzicijski period. Mi svaki dan primamo od lokalnih stožera zahtjeve za porcije. Ono što je bio stav Stožera od početka je da kad Pleter preuzme da nitko ne smije ostati gladan i bez toplog obroka - objašnjava.

Veliki broj građana koji ne mogu u svoje domove, još uvijek nije dobilo kontejnere.

- Prioritet nam je nabavka kontejnera. Postavljeno ih je oko 600. Država je dogovorila nabavu kontejnera domaćih proizvođača. Mi ćemo sigurno do kraja mjeseca imati nekih 1500 kontejnera i da ćemo zadovoljiti te potrebe - kazao je Milošević.

O jučerašnjoj raspravi na sjednici predsjedništva HDZ-a rekao je kako ne bi komentirao unutarstranačke rasprave.

“Živimo u demokratskom društvu i uloga medija je da propituje pogotovo vlast. Legitimno je propitivati svaki potez. Što se tiče toga, mi rješavamo životno važne probleme svakodnevno. Ja jedva čekam vrijeme kad će to biti jedina briga hoće li biti Banija ili Banovina. Ja kažem Banija”, poručio je za N1.

Najčitaniji članci