Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Jedva su ga spasili iz gorućeg stana: 'Svi smo se bojali ovog'

Čovjek živi sam, bez primanja, bez posla i problem je nama u cijeloj kući. Uvijek smo se bojali da do ovoga ne dođe, rekla je žena koja živi u zgradi u Rijeci u kojoj je jučer izbio požar

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
10 komentara

Kada smo ušli stan je bio pun dima. Susjed je već bio blizu vrata, obavijen gustim oblakom dima. Shvatila sam da ne može na noge pa smo ga drugi susjed i ja iznijeli van iz stana. U trenutku kada smo izlazili iz stana pojavio se plamen i počela su pucati stakla. Izvukli smo ga u zadnji trenutak, ispričala je za Novi list Dragica Tomić predstavnica stanara zgrade na riječkom Turniću u kojoj je jučer oko 11 sati izbio požar. 

POGLEDAJTE VIDEO

Požar je vrlo brzo lokaliziran, a potpuno je ugašen u 13.18 sati, kažu u JVP Rijeka. Sat vremena kasnije vatrogasci su još jednom provjerili stan, a o uzroku požara više detalja znat će se nakon završenog očevida.

NAGUTAO SE DIMA Požar u Rijeci: Stanara u zadnji tren izvukli iz kuće u plemenu

- Čuo sam susjedu kako zove u pomoć i odmah sam dotrčao - kaže drugi susjed koji je s Dragicom spasio nesretnog muškarca iz plamena. 

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Vrlo brzo stigla je i Hitna koja je stanara na nosilama odnijela do vozila te mu pružila pomoć nakon čega su ga prevezli u riječku bolnicu. 

- Čovjek živi sam, bez primanja, bez posla i problem je nama u cijeloj kući. Uvijek smo se bojali da do ovoga ne dođe. Sada kada se, nažalost, dogodilo nadam da će neka institucija konačno reagirati i smjestiti ga gdje mu je mjesto jer ovaj čovjek treba pomoć. Kao predstavnica zgrade već sam pokušala nešto učiniti, ali ništa nisam uspjela. Nadam se da će sada netko reagirati - zabrinuta je gospođa Dragica. 

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Ona pretpostavlja kako je vatra u stanu tinjala dugo, a odbacila je mogućnost da je požar uzrokovala grijalica.

- On u stanu nema struje jer mu je isključena, a čini mi se da nije imao ni peć. No vjerojatno je upalio nešto da se ugrije i zaspao - smatra Dragica, piše Novi list.

Možda vas zanima i ovo:
Message