Obavijesti

News

Komentari 5

Jeff Sessions podnio ostavku na zahtjev Donalda Trumpa...

Jeff Sessions podnio ostavku na zahtjev Donalda Trumpa...
1

U potezu koji bi se mogao odraziti na istragu ruskog upletanja u izbore koju vodi posebni istražitelj Robert Mueller, Trump je zamijenio Sessionsa i objavio da će ga naslijediti Matthew Whitaker

VIDEO

Američki glavni državni odvjetnik Jeff Sessions podnio je ostavku na zahtjev predsjednika Donalda Trumpa koji mu zamjera što se isključio iz istrage o ruskom upletanju u predsjedničke izbore 2016. 

"Zahvaljujem glavnom državnom odvjetniku Jeffu Sessionsu na njegovoj službi, i želimo mu dobro! Trajna zamjena bit će nominirana uskoro", napisao je Trump na Twitteru, prenosi agencija dpa.

U potezu koji bi se mogao odraziti na istragu ruskog upletanja u izbore koju vodi posebni istražitelj Robert Mueller, Trump je zamijenio Sessionsa i objavio da će ga naslijediti Matthew Whitaker, koji je bio predstojnik Sessionsova ureda. 

Fox News pročitao je pismo u kojem Sessions navodi kako je takav potez od njega zatražen.

Sessions je izgubio predsjednikovo povjerenje, iako je ostao vjeran programu Bijele kuće. Session je tražio izuzeće u istrazi ruskog uplitanja u američke izbore 2016. zbog svojih kontakata s veleposlanikom.

Čelnica demokrata u Zastupničkom domu Nancy Pelosi odmah je reagirala na ostavku ocjenom da je to "očiti pokušaj" potkapanja i okončanja Muellerove istrage.

U izjavi na Twitteru Pelosi je pozvala Matthewa Whitakera da se izuzme iz istrage i poručila “Kongres mora poduzeti hitnu akciju da zaštiti vladavinu prava i cjelovitost istrage".

Whitakerovo izuzeće zatražio je i vođa demokrata u Senatu Chuck Schumer.

“S obzirom na njegove prethodne komentare (...) i nametanja ograničenja Muellerovoj istrazi, Whitaker bi se trebao izuzeti" dok obnaša dužnost glavnog državnog odvjetnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.