Obavijesti

News

Jeftina nafta - zašto bi samo benzinske pumpe zarađivale?!

Jeftina nafta - zašto bi samo benzinske pumpe zarađivale?!
1

I dok je cijena barela sirove nafte na svjetskom tržištu i dalje izrazito niska, benzinske crpke nam i dalje naplaćuju skupo gorivo, ostvarujući pritom ogromne profite

Međutim, i vi možete ostvariti zaradu na kretanju cijene sirove nafte, trgujući na svjetskoj burzi.

Iskoristite priliku i uzmite besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj burzi i zaradite na cijeni sirove nafte.

Besplatnih 50€ za trgovanje  možete preuzeti ovdje.

Trenutna cijena sirove nafte kreće se oko 44 dolara po barelu, a prema Economy Forecast Agency, tijekom svibnja bi se ponovno mogla spustiti do 37,15 dolara.

Mohammed bin Salman, zamjenik prijestolonasljednika i ministar obrane Saudijske Arabije, nedavno je izjavio da Saudijska Arabija nije zabrinuta oko cijene i da joj je svejedno da li je cijena 30 ili 70 dolara po barelu. Ova izjava je na tržištu prihvaćena s velikom rezervom. Vrlo niska cijena nafte Saudijsku Arabiju košta milijarde dolara, ugrožava njen kreditni rejting i od zemlje kreditora, pravi dužnika. Saudijska Arabija je nedavno podigla preko 10 milijardi dolara od globalnih banaka. Ipak, tvrdnja Mohammeda bin Salmana nije u potpunosti bez osnove. Najveći izvoznik nafte na svijetu odlučno odbija pomoći proizvođačima s višim troškovima proizvodnje, usprkos šteti koju niska cijena nanosi javnim financijama, uvjerena da će niske cijene utjecati na brže ekonomske reforme u zemlji i istovremeno nanijeti veliku štetu njenom najvećem rivalu – Iranu.

Na sastanku koji je održan 17. travnja u Dohi, prijestolnici Qatara, Saudijska Arabija je blokirala sporazum o zamrzavanju proizvodnje između proizvođača u OPEC-u i onih koji ne pripadaju ovom kartelu, kao što je Rusija, uz odbijanje da prihvati sporazum ukoliko to ne učini i Iran.

Povećanje proizvodnje na Bliskom Istoku i Sjevernom moru obnovilo je zabrinutost oko prezasićenosti tržišta. Zvanični izvještaji pokazali su da je i Irak povećao svoju proizvodnju na naftnim poljima na jugu tijekom travnja, sa 3.286 milijuna barela u danu, na 3.36 milijuna. U istom periodu, proizvodnja u Saudijskoj Arabiji dostigla je 10.15 milijuna barela, a prema nekim nezvaničnim izvorima uskoro bi mogla dostići rekordnih 10.5 milijuna barela. Iran također povećava proizvodnjur kao što je i obećao. Od početka godine, izvoz, koji je iznosio oko 1 milijun barela dnevno, do danas je porastao na skoro 2 milijuna barela.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.