News

Komentari 5

Jelenić tvrdi: Uskoro završetak istrage u slučaju Agrokor

Jelenić tvrdi: Uskoro završetak istrage u slučaju Agrokor

Dražen Jelenić je prvi puta pozvan na Odbor za ratne veterane kojima bi trebao podnijeti izvješće vezano uz rad na ratnim zločinima

Dražen Jelenić će iza zatvorenih vrata na Odboru za ratne veterane podnijeti izvješće glavnog državnog odvjetnika o radu državnih odvjetništava u 2018. i izvješće o radu DORH-a za 2017.
Uoči Odbora, Jelenić je rekao kako će tema vjerojatno biti ratni zločini. Kaže i da je ovo prvi puta da su ga pozvali na taj Odbor. 

- DORH nema niti jednu kaznenu prijavu podnesenu od strane policije, a da nije riješena vezano uz ratne zločine. DORH predano radi na rješavanju ratnih zločina i rad DORH-a na ratnim zločinima je kvalitetan. On ovisi i o puno, puno dugih faktora, a jedan je i međunarodna pravna pomoć - rekao je glavni državni odvjetnik Jelenić. 

Na pitanje hoće li ga na Odboru pitati za Milorada Pupovca, Jelenić je rekao kako ne bi trebali "ako se držimo reda i plana". Na pitanje novinara kada će biti odluka o Pupovcu, Jelenić kaže: "Uskoro". 

Također, je ponovio kako odluka o Milijanu Brkiću i ostalima još nije donesena te kako ona može biti  biti odbačaj ili optuženje.

Što se pak slučaja Agrokor tiče, Jelenić kaže da je to "stvarno kompliciran i velik predmet"

- Čeka se još odluka o prijedlogu obrane o izuzeću vještaka. Kad to bude doneseno mislim da nema više zapreka za završetak istrage - kaže Jelenić.  

Najčitaniji članci