Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Jelenić tvrdi: Uskoro završetak istrage u slučaju Agrokor

Dražen Jelenić je prvi puta pozvan na Odbor za ratne veterane kojima bi trebao podnijeti izvješće vezano uz rad na ratnim zločinima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
5 komentara

Dražen Jelenić će iza zatvorenih vrata na Odboru za ratne veterane podnijeti izvješće glavnog državnog odvjetnika o radu državnih odvjetništava u 2018. i izvješće o radu DORH-a za 2017.
Uoči Odbora, Jelenić je rekao kako će tema vjerojatno biti ratni zločini. Kaže i da je ovo prvi puta da su ga pozvali na taj Odbor. 

- DORH nema niti jednu kaznenu prijavu podnesenu od strane policije, a da nije riješena vezano uz ratne zločine. DORH predano radi na rješavanju ratnih zločina i rad DORH-a na ratnim zločinima je kvalitetan. On ovisi i o puno, puno dugih faktora, a jedan je i međunarodna pravna pomoć - rekao je glavni državni odvjetnik Jelenić. 

Na pitanje hoće li ga na Odboru pitati za Milorada Pupovca, Jelenić je rekao kako ne bi trebali "ako se držimo reda i plana". Na pitanje novinara kada će biti odluka o Pupovcu, Jelenić kaže: "Uskoro". 

Zagreb: 17. sjednica Odbora za ratne veterane JOSIP ĐAKIĆ: 'Pričekajmo DORH, ali ako je Pupovac kriv, neka i odgovora'

Također, je ponovio kako odluka o Milijanu Brkiću i ostalima još nije donesena te kako ona može biti  biti odbačaj ili optuženje.

GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK: Afera SMS: 'Odluka o Milijanu Brkiću još nije donesena...'

Što se pak slučaja Agrokor tiče, Jelenić kaže da je to "stvarno kompliciran i velik predmet"

- Čeka se još odluka o prijedlogu obrane o izuzeću vještaka. Kad to bude doneseno mislim da nema više zapreka za završetak istrage - kaže Jelenić.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message