Obavijesti

Promo sadržaj

Jesu li energetski napitci zaista štetni koliko se priča?

Jesu li energetski napitci zaista štetni koliko se priča?
3

Nije tajna da energetski napitci nisu na najboljem glasu, a to je uglavnom zbog neinformiranosti i slučajeva zloupotrebe kada se energetska pića koriste u ogromnim količinama i u kombinaciji s alkoholom

Ako se bolje razmisli jasno je da svako pretjerivanje ima posljedice. Pri  tom se zanemaruje da postoje znanstvena istraživanja koja su potvrdila da kofein i taurin u kombinaciji, a sadrži ih većina energetskih napitaka djeluju pozitivno na ljudske mentalne sposobnosti, raspoloženje i fizičku izdržljivost. Na tržištu postoji veliki izbor proizvoda te je dužnost svakog pojedinca da dobro prouči sastojke kako bi znao što unosi u svoj organizam, što je osobito bitno za mlade osobe, a kada je taj izbor u pitanju to se svakako odnosi i na energetske napitke.

Jedan od energetskih napitaka na hrvatskom tržištu je Hell Energy koji svojim potrošačima donosi  jasan uvid u sastojke, a svoju kvalitetu je potvrdio i nedavnim sklapanjem ugovora  s Klubom hokeja na ledu Medveščak Zagreb.  Kako bi se razbile predrasude o štetnosti energetskih napitaka za koje se vjeruje da su prepuni šećera najbolje je napraviti usporedbu nutritivnih vrijednosti s čokoladom i energetskim pločicama: 

Hell Energy Drink na 100 ml sadrži: 46 kcal, 11 g ugljikohidrata, 11 g šećera, 0 proteina i 0 masti. 

Hell Energy proizvodi se u Mađarskoj te je zastupljen i distribuiran u više od 40 država širom svijeta, a čak u desetak država je tržišni lider. Kompanija ima kompletnu strukturu proizvodnje i punjenja - vlastitu vodu, izvor šećera i dodataka, vlastitu proizvodnju limenki i pakiranja, internu kontrolu i distribuciju te potrošačima jasno daje uvid u sastav napitka. Hell Energy ne sadrži umjetna sladila dobivena sintetskim putem koja se ubrajaju među najkontroverznije prehrambene sastojke zbog sumnje da izazivaju nepovoljne zdravstvene efekte. Ne sadrži ni konzervanse, nego se pasterizira. Sadrži ključne minerale, vitamine i aminokiseline potrebne za uspješnu sportsku izvedbu kao što su magnezij, taurin, vitamini B skupine. Hell Energy Focus sadrži L - karnitin i magnezij te je izvrstan izbor kada trebate dodatnu snagu ili oporavak nakon fizičkih i intelektualnih napora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura