Obavijesti

News

Komentari 81

Kinezi očitali signal u oceanu, uočili su i plutajuće objekte

Kinezi očitali signal u oceanu, uočili su i plutajuće objekte
13

Signal frekvencije 37.5 kHz je registriran u subotu u južnom Indijskom oceanu. Istražitelji su oprezni. Kažu da takav signal mogu odašiljati različiti instrumenti

VIDEO

Kineski zrakoplov uključen u potragu za zrakoplovom leta MH370 u području pretrage u Indijskom oceanu naišao je na plutajuće objekte, objavila je agencija Xinhua

Riječ je o posadi zrakoplova Ilyushin IL-76, a plutajuće objekte primijetili su na području oko 2700 kilometara udaljenom od australskog grada Pertha. Za sada se ne zna pripadaju li uočeni objekti nestalom zrakoplovu. 

Brod registrirao signal

Kineski patrolni brod  u subotu ujutro  je registrirao signal frekvencije 37.5 kHz u južnom Indijskom oceanu, objavila je državna agencija Xinhua, javlja CNN. 

Signal bi mogao odgovarati jačini signala crne kutije nestalog zrakoplova, ali istražitelji su oprezni. Za sada nema dokaza da je signal povezan s nestalim avionom. Oceanograf Simon Boxall napominje da ovakvu frekvenciju mogu odašiljati različiti instrumenti te da je moguće da je riječ o lažnom signalu.

Malezija je formirala tri odbora ne bi li što prije pronašli nestali zrakoplov, rekao je malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein.Jedan od odbora ima zaduženje biti s obiteljima nestalih putnika, drugi će nadgledati istražni tim, a treći odbor zadužen je za raspoređivanje istraživačkih trupa.

Malezija će također imenovati neovisnog istražitelja za vođenje istražnog tima, izjavio je vršitelj dužnosti ministra.

Panika zbog crne kutije

Skoro mjesec dana je prošlo od nestanka zrakoplova Malaysia Airlinesa, a potraga je intenzivirana u nadi da će se crna kutija pronaći prije nego što joj se baterije isprazne.

Desetak vojnih aviona, tri civilna i jedanaest brodova pretražit će 217 tisuća četvornih kilometara oceana, otprilike 1700 kilometara sjeverozapadno od australskog grada Pertha  jer istražitelji vjeruju da je ondje 8. ožujka pao Boeing.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.