Obavijesti

News

Komentari 26

'Jesu li nakon nabave zastava i gradnje fontana na redu satovi'

'Jesu li nakon nabave zastava i gradnje fontana na redu satovi'
1

Pričamo o 200-tinjak gradskih satova i iznosu od nekoliko desetaka milijuna kuna u gradu u kojem imamo daleko većih infrastrukturnih problema, požalio se Darko Klasić iz zagrebačkog HSLS-a

VIDEO

Gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić uputio je u utorak s konferencije za novinare ironično pitanje - predstoji li Gradu Zagrebu, nakon "kapitalnih" projekata nabave zastava i izgradnje fontana, novi "kapitalni" projekt - "Sat na svakom uglu našeg kvarta".

Klasić je istaknuo da je Gradski ured za mjesnu samoupravu poslao dopis gradskim četvrtima i mjesnim odborima da odrede lokaciju za postavljanje javnih satova u Zagrebu.

"Pričamo o 200-tinjak gradskih satova i iznosu od nekoliko desetaka milijuna kuna u gradu u kojem imamo daleko većih infrastrukturnih problema. Naši vrtići, škole, zdravstvene ustanove, bolnice i domovi zdravlja nemaju novaca za tekuće održavanje, a kamoli za bilo kakve ozbiljne investicije", naglasio je Klasić.

Kao primjer naveo je izvršenje gradskog proračuna za 2017., koje će idućeg tjedna biti na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine, a trenutno je na rekordno niskoj grani.

"Izvršenje ulaganja u kapitalna ulaganja je 12,5 posto, od toga u objekte predškolskog odgoja 10 posto, školskog osam posto, a u zdravstvo 0,2 posto. Od 312 milijuna kuna predviđenih za kapitalna ulaganja Grad Zagreb uspio je realizirati 37 milijuna kuna., a u zdravstvo je od predviđenih 51 milijun kuna u prvih šest mjeseci realizirano 111.000 kuna", rekao je.

Možda je, nakon "kapitalnih" ulaganja u zastave i fontane, na pragu novi "kapitalni" projekt -  "Sat na svakom uglu našeg kvarta", upozorio je Klasić dodavši da se Grad ponaša "kao pijani bogataš u raspolaganju našom imovinom".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.