Obavijesti

News

Komentari 5

Jesu li ove rupe dokaz da je ruski avion raznijela bomba?

Jesu li ove rupe dokaz da je ruski avion raznijela bomba?
4

Ovo smo već rekli i opet ćemo ponoviti, teorije o tome što se dogodilo i o uzrocima incidenta može dati samo istraga, rekao je Peskov, Dmitrij Putinov glasnogovornik

VIDEO

Agencije su objavile fotografije na kojima se vide rupe na olupini ruskog zrakoplova koji se srušio na Sinajski poluotok. Komsomolskaja Pravda piše kako bi one mogle biti dokaz da je zrakoplov raznijela bomba. Na fotografijama se vidi kao su na avionu nastale rupe iznutra. Mogle su ih napraviti, navodi se u članku metalne kuglice iz bombi koje obično koriste teroristi. 

Ruski stručnjaci tvrde da na tijelima poginulih nisu pronađeni tragovi eksploziva, ali se pojavila informacija da se ipak istražuje mogućnost da je avion raznijet iznutra. Pojavile su se i nagađanja da su teroristi imali pomagače u zračnoj luci koji su im pomogli unijeti bombu u zrakoplov, piše CNN. 

Kremlj: Teorije o uzroku pada aviona su samo nagađanja 

Kremlj smatra da su teorije o tome što je prouzročilo nesreću ruskog zrakoplova na Sinaju, u kojoj su poginule 224 osobe, samo nagađanja te da jedino službena istraga može utvrditi što se točno dogodilo, izjavio je u četvrtak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a Egipat je istodobno priopćio da zasad nema dokaza da je avion pao zbog eksplozije.

Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, reagirao je na tvrdnju britanskog ministra vanjskih poslova Philipa Hammonda da postoji velika mogućnost da je egipatska skupina povezana s Islamskom državom izvršila bombaški napad na ruski putnički zrakoplov.

Sve opcije su otvorene: Još se ništa ne može isključiti

-  Ovo smo već rekli i opet ćemo ponoviti: teorije o tome što se dogodilo i o uzrocima incidenta može dati samo istraga -  rekao je Peskov, a prenose ruski mediji.

-  Dosad nismo čuli ništa iz istrage. Bilo kakve pretpostavke poput ove temelje se na neprovjerenim informacijama ili nagađanjima - dodao je.

Međutim, istaknuo je da se zasad ne može isključiti nijedna verzija uzroka pada zrakoplova i izrazio je nadu da ako netko ima informaciju o tome što se stvarno dogodilo da će je proslijediti istražiteljima.

Egipatski ministar civilnog zrakoplovstva Hosam Kamal izjavio je u četvrtak da istražitelji zasad nisu pronašli dokaze da se u ruskom zrakoplovu dogodila eksplozija zbog koje se srušio. 

- Istražiteljski tim još nema nikakve dokaze ili podatke koji bi potvrdili tu tezu - kazao je Kamal dodajući da se Egipat pridržava svih međunarodnih sigurnosnih standarda u svim svojim zračnim lukama.

Ruski avioni i dalje lete za Šarm el Šeik

Po njegovim riječima, ruski zrakoplovi nastavljaju letjeti za Šarm el Šeik u Egiptu unatoč tome što su Irska i Britanija suspendirale letove.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je na sjednici vlade u četvrtak da je prerano izvlačiti zaključke o uzroku nesreće, ali je dao naputak dužnosnicima da počnu razgovore sa stranim zrakoplovnim vlastima kako bi se vidjelo mogu li se poduzeti dodatne sigurnosne mjere za svaki slučaj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.