Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
107 komentara

Ježurko nije preživio. Nakon dva dana liječenja, uginuo je

Maleni jež kojeg su trojica dječaka šutala nogom po livadi ispred Osnovne škole Bol nije preživio teške ozljede. Razgovarali smo s dječacima koji su ga pokušali spasiti

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
107 komentara

Maleni jež s  kojeg su tri učenika 7. i 8. razreda u ponedjeljak mučila ispred Osnovne škole Bol u Splitu i šutiranjem mu nanijela teške ozljede nije preživio. Nakon dva dana liječenja antibioticima i infuzije, sklopio je šapice i zauvijek zaspao. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Malenog Ježurka htjela su spasiti dva dječaka velika srca, učenici 4. razreda te škole, Jan Ćurin i Raul Mohamed Elmustafa.

Oni su ježa ispred škole vidjeli prije početka nastave, na asfaltu u školskom dvorištu. Sklonili su ga na zelenilo. Na velikom odmoru još su ga pogurali dublje u zelenilo. Nakon nastave ježa su vidjela tri starija učenika te su ga stali maltretirati.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Pola sata nakon što je završila nastava, vratio sam se ispred škole vidjeti kako je jež. Vidio sam trojicu dječaka. Jedan ga je gazio nogama, a dvojica su navijali.

Počeo sam vikati: ‘Što vi to radite?’. Kad su me vidjeli, preskočili su ogradu i pobjegli.

Jež nije mogao hodati, prevrtao se - rekao je Raul (11), koji se odmah sjetio svog prijatelja Jana znajući da će zajedno lakše smisliti što učiniti s ježom.

Jez POLICAJAC KOJI JE SPASIO JEŽA 'Ne mogu vjerovati da je netko šutirao tu nedužnu životinju...'

- Raul je vidio da je jež loše pa ga je uzeo i donio ga do mene. Pitao me što ćemo s njim. Predložio sam mu mjesto blizu moje kuće na kojem ima mnogo zelenila i nema puno ljudi. Tad je naišla jedna žena, koja nas je pitala što to imamo. Mi smo joj ispričali što se dogodilo ježu, a ona je rekla da ga treba odvesti kod veterinara. Onda ga je ona vjerojatno odvela dalje na liječenje – prepričao nam je Jan (10).

Jez | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Oba dječaka željeli su, ovako preko medija, pozdraviti i sve svoje prijatelje iz razreda i učiteljicu Danijelu, a posebno prijatelja Roka, koji je u ponedjeljak navečer s tatom također išao tražiti ježa kod škole da provjeri je li dobro, no jež je već bio zbrinut.

Kako smo već pisali, Beti, volonterku Splitskih šapa, zvala je prijateljica, a Ježurko je u ponedjeljak oko 18 sati u veterinarskoj ambulanti dobio infuziju, vitamine i antibiotike, a vitaminskim koktelom liječio se i iduća dva dana.

Jez UDARALI GA OSMAŠI U SPLITU Ježurko je puno, puno bolje. Dobio je antibiotik i ugrijan je

Veterinarka Tanja Markulin drži da se jež prerano probudio te da je zato bio usporen, a ne isključuje ni da je imao zdravstvenih problema otprije. No nažalost, jučer poslijepodne je sklopio šapice i zaspao. Usprkos tome učiteljica Danijela Maurac ponosna je na svoje učenike.

- Ovo je plod višegodišnjeg rada s njima, ali i kućnog odgoja. Kroz nastavu i razne projekte u učenicima razvijamo ljubav prema prirodi i životinjama, a oni su jučer pokazali da se taj rad i trud isplatio - kaže učiteljica Maurac.

Ravnatelj Osnovne škole Bol žali zbog ponašanja starijih učenika, a tijekom dana su sa stručnim službama dogovarali kako će razrednici svojim učenicima ispričati što se dogodilo kako bi shvatili poruku.

- Djeca su pet sati kod nas, a ostalih 19 sati kod kuće. I ja sam otac troje djece i znam da puno ponašanja ovisi o tome kako se s njima radi kod kuće. Ne može se za sve kriviti školu – kaže ravnatelj Davor Bučević.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message