Obavijesti

News

Komentari 18

Jona je napokon stigao kući, dočekali su ga plavi, srebrni i zlatni baloni i pregršt ljubavi

Jona je napokon stigao kući, dočekali su ga plavi, srebrni i zlatni baloni i pregršt ljubavi
4

Nakon 54 dana provedenih u bolnicama, Jona Kiš u petak iza 18 sati prvi je puta stigao svojoj kući. Dok su mama i beba putovali, otac Željko stan je ukrasio srebrnim i plavim balonima koji su Jonu potpuno oduševili

VIDEO

- Jona je put super podnio, no zbog njega smo radili dosta pauza. Čim je došao kući i vidio balone baš se jako iznenadio, to mu se vidjelo na licu. Sada je već velik, sve razumije, razgledava, guguće, sve  mu je još novo. Jako je dobro spavao i čini mi se da je ove noći spavao najbolje do sada - s olakšanjem u glasu rekla nam je Jonina majka Dajana. Iz Linza su u Hrvatsku ponijeli i medu od kojeg se mališan ne odvaja.

- Poklonili su mu ga u Teddy Houseu. To je zgrada izgrađena pokraj bolnice za roditelje čija djeca tu dolaze na operaciju i potpuno je opremljena za što ugodniji boravak. U pratnji može biti samo jedan roditelj, pa sam s Jonom bila sve vrijeme. Iako nas čeka još dosta kontrola  i nove operacije, sretni smo i zahvalni svima koji su omogućili da naš sin živi i da u njemu uživamo - zahvalno je rekla Dajana.
Podsjetimo, Jona se rodio 18. listopada i vrlo su otkrili kako mu samo jedna arterija izlazi iz srca i grana se na koronarne plućne arterije te mu se tako miješa krv. Liječio se na Rebru, gdje se izvodi i operacija  koja mu je bila potrebna, no ne prije trećeg mjeseca života. Budući da je Dajana već izgubila dvije bebe iz zdravih trudnoća, nije željela izgubiti i tek rođenog sina.

- Kronično povećanje tlaka u plućima moglo je dovesti do zatajenja srca u prvih mjesec dana. drago mi je da sam poslušala riječi jednog liječnika koji mi je rekao da bio on za svoje dijete otišao u referentni centar za bolesti srca za cijelu Europu u Linzu. Nisam pogriješila - rekla je Dajana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.