Obavijesti

News

Komentari 21

Jonina majka: Stabilno je i operacija je dobro prošla, hvala svima koji su nam pomogli

Jonina majka:  Stabilno je i operacija je dobro prošla, hvala svima koji su nam pomogli
2

Bitno da je moje dijete dobro i hvala svima koji su pomogli i omogućili da Jona dođe u Linz na operaciju, zahvalno je rekla mama dječaka za čiju operaciju je u dva dana skupljeno milijun kuna

VIDEO

Jona je trenutno stabilno i nalazi se na intenzivnoj. Operiran je u petak, a operacija je trajala devet sati i liječnik kaže da je dobro prošla. Još ga drže uspavanog, priključen je za aparate, prima pomoć za disanje, lijekove za funkcioniranje organizma i srca. To će s vremenom smanjivati, ovisno o njegovom stanju, rekla nam je Jonina majka Dajana Kiš (32).

Glas joj je nabijen emocijama, u njemu je pomiješana zahvalnost, strah, tuga, strepnja, ljubav. Ljubav prema sinu Joni, malenom borcu kojem je odmah po rođenju otkrivena rijetka srčana mana. Iako se takva operacija izvodi u KBC Zagreb, ali tek kad dijete napuni tri mjeseca, Dajana nije željela riskirati i izgubiti i ovu bebu. Jer je prije njega, u protekle dvije godine dva puta izgubila bebe iz zdravih trudnoća. 

Za operaciju u Linzu, referentnom centru za bolesti srca za cijelu Europu trebalo im je 60 tisuća eura. Zahvaljujući dobroti ljudi, u svega dva dana skupili su 1,2 milijuna kuna, te prije 10 dana otputovali u Linz na konzultacije i dogovor oko operacije.

- Ovo se pokazalo kao ispravna odluka, jer je Jona već prije operacije počeo gubiti na težini i hranjenje mu je postalo napor. Malo smo ga hranili na sondu, a malo na bočicu. Liječnik mi je rekao da mu važem pelene kako bi se vidjelo koliko mokri i da li se nešto događa s bubrezima. Bitno da je moje dijete dobro i hvala svima koji su pomogli i omogućili da Jona dođe u Linz na operaciju-zahvalno je rekla mama Dajana. Ispričala nam je kako je nervozno šetala po bolnici tih devet sati, razmišljajući kako će proteći operacija i kako joj je sin.

Za malog Jonu skupili su milijun kuna: 'Hvala vam za svaku lipu! Ne mogu izgubiti i ovo dijete...'
Za malog Jonu skupili su milijun kuna: 'Hvala vam za svaku lipu! Ne mogu izgubiti i ovo dijete...'

- Odvezli su ga u salu u sedam sati i rekli nam da će nam se oko 13 sati javiti kako je prošla operacija, no da bi se mogla odužiti. Do tada sam još koliko - toliko bila pribrana. No iza toga nisam znala što se događa. Gledala sam svako malo na sat i na mobitel iščekujući poziv liječnika. Nazvao nas je tek oko 16 sati i rekao da je sve prošlo dobro i da ga tek za dva sata možemo posjetiti na intenzivnoj. Nisu mu čak trebali ugraditi umjetnu arteriju, uspjeli su iskoristiti postojeću kako bi dobio neometan protok kisika u srce. Ugradili su mu i teleći srčani zalistak koji će morati promijeniti kad odraste - rekla nam je Dajana.

Jonin oporavak trajat će četiri tjedna, a cijelo će vrijeme biti u Linzu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa