Obavijesti

News

Komentari 21

Jonina majka: Stabilno je i operacija je dobro prošla, hvala svima koji su nam pomogli

Jonina majka:  Stabilno je i operacija je dobro prošla, hvala svima koji su nam pomogli
2

Bitno da je moje dijete dobro i hvala svima koji su pomogli i omogućili da Jona dođe u Linz na operaciju, zahvalno je rekla mama dječaka za čiju operaciju je u dva dana skupljeno milijun kuna

VIDEO

Jona je trenutno stabilno i nalazi se na intenzivnoj. Operiran je u petak, a operacija je trajala devet sati i liječnik kaže da je dobro prošla. Još ga drže uspavanog, priključen je za aparate, prima pomoć za disanje, lijekove za funkcioniranje organizma i srca. To će s vremenom smanjivati, ovisno o njegovom stanju, rekla nam je Jonina majka Dajana Kiš (32).

Glas joj je nabijen emocijama, u njemu je pomiješana zahvalnost, strah, tuga, strepnja, ljubav. Ljubav prema sinu Joni, malenom borcu kojem je odmah po rođenju otkrivena rijetka srčana mana. Iako se takva operacija izvodi u KBC Zagreb, ali tek kad dijete napuni tri mjeseca, Dajana nije željela riskirati i izgubiti i ovu bebu. Jer je prije njega, u protekle dvije godine dva puta izgubila bebe iz zdravih trudnoća. 

Za operaciju u Linzu, referentnom centru za bolesti srca za cijelu Europu trebalo im je 60 tisuća eura. Zahvaljujući dobroti ljudi, u svega dva dana skupili su 1,2 milijuna kuna, te prije 10 dana otputovali u Linz na konzultacije i dogovor oko operacije.

- Ovo se pokazalo kao ispravna odluka, jer je Jona već prije operacije počeo gubiti na težini i hranjenje mu je postalo napor. Malo smo ga hranili na sondu, a malo na bočicu. Liječnik mi je rekao da mu važem pelene kako bi se vidjelo koliko mokri i da li se nešto događa s bubrezima. Bitno da je moje dijete dobro i hvala svima koji su pomogli i omogućili da Jona dođe u Linz na operaciju-zahvalno je rekla mama Dajana. Ispričala nam je kako je nervozno šetala po bolnici tih devet sati, razmišljajući kako će proteći operacija i kako joj je sin.

Za malog Jonu skupili su milijun kuna: 'Hvala vam za svaku lipu! Ne mogu izgubiti i ovo dijete...'
Za malog Jonu skupili su milijun kuna: 'Hvala vam za svaku lipu! Ne mogu izgubiti i ovo dijete...'

- Odvezli su ga u salu u sedam sati i rekli nam da će nam se oko 13 sati javiti kako je prošla operacija, no da bi se mogla odužiti. Do tada sam još koliko - toliko bila pribrana. No iza toga nisam znala što se događa. Gledala sam svako malo na sat i na mobitel iščekujući poziv liječnika. Nazvao nas je tek oko 16 sati i rekao da je sve prošlo dobro i da ga tek za dva sata možemo posjetiti na intenzivnoj. Nisu mu čak trebali ugraditi umjetnu arteriju, uspjeli su iskoristiti postojeću kako bi dobio neometan protok kisika u srce. Ugradili su mu i teleći srčani zalistak koji će morati promijeniti kad odraste - rekla nam je Dajana.

Jonin oporavak trajat će četiri tjedna, a cijelo će vrijeme biti u Linzu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija
Procurili su podaci o vlasnicima vozila u Hrvatskoj: 'Radimo na rješenju'; Oglasio se i Božinović
VELIKI PROPUST

Procurili su podaci o vlasnicima vozila u Hrvatskoj: 'Radimo na rješenju'; Oglasio se i Božinović

Možemo potvrditi kako se na USB sticku odnosno sadržanoj datoteci nalazi više od milijun zapisa o vlasnicima vozila (fizičke i pravne osobe), kao i o tehničkim podacima vozila, kažu iz AZOP-a