Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
165 komentara

Pucnjava u Teksasu: Ušetao u školu s puškom i počeo pucati

Zamjenik ravnatelja Cris Richardson za CNN je rekao da je napadač uhićen, no policija još nije izdala službenu potvrdu. Cijeli školski okrug je pod policijskom opsadom i blokiran do daljnjeg

Law enforcement officers are responding to Santa Fe High School in this Harris County Sheriff office photo
Foto: HANDOUT
165 komentara

U pucnjavi u srednjoj školi u petak u Santa Feu u Teksasu ubijeno je 8 do 10 učenika i djelatnika škole, rekao je lokalni šerif.  Ovo je treći takav napadu posljednjih tjedan dana te 22 drugi napad u SAD-u od početka godine.

Šerif Ed Gonzalez je rekao da je napadač bio učenik te škole u Santa Feu, 48 km jugoistočno od Houstona.

Naime, on je ušetao u učionicu s puškom i počeo pucati. Jedna od svjedokinja je rekla da je vidjela jednu učenicu s propucanom nogom. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Osumnjičeni za napad sada je u pritvoru,  rekao je Gonzales dodajući kako se kampus još uvijek smatra za aktivno mjesto zločina.

"Čuli smo pucnjeve, a onda su svi počeli mahnito trčati"

- Dan je počeo normalno. Svi smo bili na satovima, a onda se odjednom oglasio alarm, poput onog za vatrogasnu vježbu. Slijedili smo sve detalje protokola i izašli van. Već smo svi stajali ispred škole kad smo začuli pucnje. Svi su počeli mahnito trčati. Nastavnici su vikali na nas da prestanemo paničariti i da ostanemo gdje jesmo, ali mi smo automatski počeli bježati - rekla je učenica Angelica Martinez (14).

- Bila sam u hodniku i čim smo čuli alarm, svi smo slijedili postupak vježbe u slučaju požara. Zatim smo čuli tri pucnja i glasne eksplozije - rekla je učenica Dakota Shrader.

Angelica Martinez (14) izjavila je za CNN da je u jednom trenutku krenula evakuacija, "kao u vježbi za slučaj požara":

- Svi smo stajali vani, a manje od 5 minuta kasnije čuli smo pucnjeve. Svi su počeli trčati, nastavnici su nam govorili da stanemo, ali svi smo bježali.

- Nisam vidjela tko je pucao, ali pucnjevi su bili nekako razdvojeni - rekla je Martinez i dodala da je čula oko 4 pucnja

Cijeli školski okrug je pod policijskom opsadom i blokiran do daljnjeg. 
 

Američki predsjednik Donald Trump na Tweeteru je napisao: "Prva izvješća ne izgledaju dobro. Neka ih Bog blagoslovi".

Posljednji takav incident u američkoj školi ponovno je pokrenuo nacionalnu raspravu o kontroli i pravu na nošenje oružja.

Sedamaneast učenika i zaposlenika ubijeno je 14. veljače u srednjoj školi u Parklandu na Floridi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message