Obavijesti

News

Komentari 38

Još neće imenovati ministra kulture: Nije nikakva žurba...

Još neće imenovati ministra kulture: Nije nikakva žurba...
2

Saborski zastupnici nakon glasovanja u petak odlaze na dvotjedni odmor povodom Uskrsa tako da će imenovanje nasljednika bivše ministrice kulture morati pričekati

VIDEO

Ako je suditi prema izjavama, novi ministar ili ministrica kulture neće biti potvrđeni do kraja tjedna kao što se očekivalo. Naime, saborski zastupnici nakon glasovanja u petak odlaze na dvotjedni odmor povodom Uskrsa tako da će imenovanje nasljednika bivše ministrice kulture Andreje Zlatar Violić pričekati. 

- Nije nikakva žurba u ovom trenutku jer imamo zamjenika koji kompetentno može bez daljnjega taj posao obavljati s obzirom da je upoznat sa svime što je ministarstvo radilo. Znati ćete na vrijeme - rekla je Pusić prije sjednice Predsjedništva HNS-a. Tvrdi da se na sjednici stranačko vodstvo neće raspravljati o nasljedniku Zlatar Violić jer je to tema za Vladu. Pusić tvrdi da je riječ o redovnoj sjednici Predsjedništva HNS-a koja je sazvana "puno prije ovih događaja". 

Premijer je još u srijedu razriješio Zlatar Violić dužnosti ministrice koja je dala ostavku zbog nalaza Državne revizije koja je utvrdila da je s računa Ministarstva kulture isplaćeno više od 152.000 kuna za službena putovanja na koja nisu otišli. Novac vraćali su naknadno i u ratama, a Zlatar Violić se zbog svega ispričala u svojoj ostavci. Pusić je ponovila da će posao ministra nakon razrješenja Zlatar Violić obavljati Berislav Šipuš, koji je bio zamjenik ministrice kulture. 

- O novom ministru ili ministrici odlučit će o prijedlogu Vlada. Kad bude formulira taj prijedlog ići će u Sabor i tamo nakon izglasavanja će nova ministrica ili ministar preuzeti dužnost - rekla je Pusić. 

Na pitanje ima li saznanja je li Šipuš bio uključen u nepravilnosti na koje je ukazala Državna revizija, predsjednica HNS-a uzvratila je da "To nije tema o kojoj sada raspravljamo. Sada raspravljamo o njegovom poslu u ministarstvu". Nakon što je Uskok preuzeo cijeli slučaj postavilo se i pitanje što će biti ako se dokaže da je i Šipuš nenamjenski trošio novac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu