Obavijesti

News

Komentari 6

Požar u Kistanjama: Evakuirali 16 ljudi, održan krizni stožer

Požar u Kistanjama: Evakuirali 16 ljudi, održan krizni stožer
5

Grad Zagreb u Kistanje šalje 4 profesionalna vatrogasca i 20 dobrovoljnih vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila. Požarište je obišao i ministar obrane, a održan je i krizni stožer

VIDEO

Sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, sazvana zbog velikog požara, održana je u srijedu poslijepodne u Kistanjama gdje je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić izvijestio članove stožera kako ni jedan objekt nije izgorio i što je najvažnije da nema ljudskih žrtava i ozlijeđenih.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić objasnio je situaciju na terenu, a uz župana Gorana Pauka, članove Stožera, ravnatelja Javne ustanove Nacionalnoga parka (JU NP) Krka Krešimira Šakića, na sjednici su bili i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i ministar obrane Damir Krstičević.

Kasno poslijepodne  zbog požara preventivno je bilo evakuirano 16 osoba iz naselje Verovići koji su se predvečer vratili u svoje domove, te tri osobe iz naselja Krnete.

HRT javlja da je požar ušao u NP Krka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stožer predložio županu da proglasi veliku nesreću

Zbog nastale situacije Stožer je predložio županu da se proglasi velika nesreća na području Šibensko-kninske županije i da zatraži pomoć više razine nadležnosti , što je župan Goran Pauk i učinio.

Ministar obrane Damir Krstičević pružio je tako pomoć u ljudstvu i tehnici te zahvalio svim gasiteljima i službama koje sudjeluju u akciji, istaknuvši da je najvažnije što nema ljudskih žrtava.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izvijestio je o pomoći koja  dolazi iz unutrašnjosti. Pomoć u ljudstvu i tehnici poslana je iz Zagrebačke, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Ličko-senjske županije te iz Grada Zagreba.

Aktivirani su stožeri u Kninu, Skradinu i Kistanjama i nalaze se na terenu, kao i ostale službe za krizne situacije (HGSS, Hitna pomoć i Crveni križ).

Ugašen požar kod Imotskog

Požar koji je u srijedu buknuo u blizini Crvenog jezera oko trinaest sati. lokaliziran je i negdje oko devetnaest sati uz pomoć kanadera ugašen. U požaru je izgorjelo, kako nam je rekao Ivica Čelan vatrogasni zapovjednik za Imotsku krajinu tridesetak hektara uglavnom guste borove šume i ostalog raslinja. Izgorjeli su borovi visine i do dvadeset metara. Na požarištu je ostao dio vatrogasaca koji će dežurati i pratiti stanje na terenu cijelu noć, ali i u narednim danima. Ovo je drugi požar u svega tri dana kojui je izbio u blizini Crvenog jezera.U prvom požaru u ponedjeljak kojeg su uz vatrogasce gasili kanaderi izgorjelo je šezdeset hektara borove šume i sitnog raslinja

U Kistanje stiže pomoć iz Zagreba

Temeljem  Zapovijedi Glavnog vatrogasnog Zapovjednika RH za dislokaciju vatrogasnih snaga Grad Zagreb upućuje  4 profesionalna vatrogasca i 20 dobrovoljnih vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila u Kistanje. Vatrogasne snage se stavljaju na raspolaganje Vatrogasnom Zapovjedniku Šibensko-kninske županije. Predviđeni polazak vatrogasnih snaga je u 20 sati iz JVP postaje Centar, Savska cesta 1.

Požar na području Drage u Primoštenu

Na području Drage u Primoštenu nešto nakon 17 sati u srijedu planuo je požar koji je zahvatio nisko raslinje i makiju, doznaje se u Županijskome centru 112.

U Županijskome centru 112 izvijestili su kao u ovom trenutku ne znaju kolika je površina požara niti koliko je vatrogasaca na terenu, te istaknuli kako su cijeli dan pretrpani pozivima građana te ne mogu doći do svih informacija.

Na požaru koji je buknuo u popodnevnim satima u blizini Knina na području Zelići-Ljubač vatrogascima na terenu pomaže jedan kanader i tri airtractora, izvijestilo je Ministarstvo obrane. Veliki dim s toga požara nadvio se nad Kninom.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1