Obavijesti

News

Komentari 44

Još pljuskova i jaka bura: Evo kada nam napokon dolazi ljeto

Još pljuskova i jaka bura: Evo kada nam napokon dolazi ljeto
1

Nakon razdoblja ispodprosječne temperature zraka, prema sredini tjedna postupno će biti sve toplije, pa će u drugoj polovini tjedna ponovno biti vrućih dana, kako i dolikuje sredini ljeta

VIDEO

U novome tjednu bit će sunčanije i toplije vrijeme, ali u unutrašnjosti ipak ne posve stabilno. U prvoj polovini tjedna kratkotrajna kiša ili pljuskovi najizgledniji su u ponedjeljak. Prognoza je to meteorologinje Dunje Plačko-Vršnak za HRT

U ponedjeljak će na istoku zemlje biti djelomice sunčano. Od sredine dana uz promjenljivu naoblaku mjestimice može biti kratkotrajne kiše ili pokojeg pljuska. Poslijepodnevna temperatura između 24 i 26 °C.

Djelomice sunčano i uglavnom suho uz slab sjeveroistočni vjetar bit će u središnjoj Hrvatskoj. Jutarnja temperatura od 13 do 16 °C, a najviša dnevna između 25 i 27 °C. 

Nakon svježeg jutra u gorju i unutrašnjosti Istre, danju će posvuda biti djelomice sunčano. Uz više oblaka sredinom dana i poslijepodne postoji mogućnost kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena, podno Velebita jaka, na udare i olujna bura koja će poslijepodne oslabjeti. More umjereno valovito, prema otvorenom moguće i valovito. Poslijepodnevna temperatura u gorju od 21 do 23 °C, na Jadranu od 26 do 28 °C. 

Na srednjem Jadranu u početku pretežno, zatim djelomice sunčano. Mala vjerojatnost za malo kiše postoji u unutrašnjosti Dalmacije. Uz obalu će ujutro puhati umjerena do jaka bura, koja će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar. Bit će vrlo toplo. 

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske uz pretežno ili djelomice sunčano vrijeme. Nakon bure koja će puhati u noći i ujutro zapuhat će do umjeren sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito temperature između 23 i 25 °C. 

Sljedećih dana na kopnu barem djelomice sunčano. U četvrtak raste vjerojatnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak, ponajprije u gorskim krajevima. Bit će postupno toplije, u četvrtak ponegdje i vruće. 

Na Jadranu pretežno sunčano, uz više oblaka na sjevernom dijelu, te također postupno toplije. U utorak će još puhati umjerena i jaka, podno Velebita i vrlo jaka bura, koja će do kraja dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, u četvrtak i jugozapadnjak. 

Dakle, nakon razdoblja ispodprosječne temperature zraka, prema sredini tjedna postupno će biti sve toplije, pa će u drugoj polovini tjedna ponovno biti vrućih dana, kako i dolikuje sredini ljeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.