News

Komentari 64

Josipa Rimac je potpredsjednica Crvenog križa: Dobila je titulu pet dana nakon što se učlanila

Josipa Rimac je potpredsjednica Crvenog križa: Dobila je titulu pet dana nakon što se učlanila

Rapidni uspon u hijerarhiji Crvenog križa mogao bi se naglo zaustaviti. Pokrenut je postupak za njeno razrješenje. Predsjednik HCK, Josip Jelić, izjavio je da ne žele "nekog takvog" u svojim redovima.

Josipa Rimac je potpredsjednica najpoznatije humanitarne udruge na ovim prostorima - Hrvatskog crvenog križa.

U imovinskoj kartici je napisala da se u tu zajednicu učlanila 23. ožujka 2017. godine. Točno pet dana kasnije imenuju je na visoku funkciju.

Rapidni uspon u hijerarhiji Crvenog križa mogao bi se naglo zaustaviti. Pokrenut je postupak za njeno razrješenje. Predsjednik HCK, Josip Jelić, izjavio je da ne žele "nekog takvog" u svojim redovima. Nije objasnio kako je uopće imenovana. 

Ipak, na službenoj web stranici još su podaci o Josipi kao njihovoj potpredsjednici: 

 - Hrvatski Crveni križ ima dva potpredsjednika. U slučaju odsutnosti ili spriječenosti, predsjednika zamjenjuje jedan od potpredsjednika sa svim ovlastima i to redoslijedom kojeg odredi Skupština. Na izborno-konstitutivnoj Skupštini Hrvatskog Crvenog križa 22. saziva, održanoj 28. ožujka 2017. godine izabrani su predsjednik i dva potpredsjednika. Potpredsjednici Hrvatskog Crvenog križa su dr. sc. Franjo Gregurić i Josipa Rimac, struč. spec. oec. - navodi se između ostalog.

Potpredsjednički mandat Josipi Rimac formalno bi trebao isteći krajem ožujka 2021. godine.

Najčitaniji članci