Obavijesti

News

Komentari 139

Josipa Rimac je sad šefica ženi koja joj je dala stan u Kninu

Josipa Rimac je sad šefica ženi koja joj je dala stan u Kninu
2

Ana Marija Radić je osuđena za štetu veću od pola milijuna kuna jer je obitelji Rimac osigurala stan. Čim je izgubila posao, zaposlena je u Crvenom križu, gdje je Rimac potpredsjednica

VIDEO

Ana Marija Radić, bivša ravnateljica Uprave za posebnu državnu skrb, sad radi u Hrvatskom crvenom križu.

Radić je u ponedjeljak nepravomoćno osuđena da je pogodovala suprugu Josipe Rimac dodijelivši mu stan od 128 kvadrata u Kninu na koji nisu imali pravo. Sud je utvrdio da je svjesno to uradila i osudio je na kaznu od godine dana zatvora, koju može zamijeniti sa 730 sati dobrotvornog rada. Mora vratiti i državi nanesenu štetu od 548.000 kuna.

Radić je presudu dočekala na mjestu voditeljice službe za EU fondove i edukaciju Hrvatskog crvenog križa. Neslužbeno doznajemo da je za to mjesto predviđena plaća od oko 9500 kuna. Potpredsjednica Crvenog križa je upravo Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina.

Radić je posao dobila dan nakon što je otišla iz Ministarstva regionalnog razvoja, gdje je bila i suspendirana zbog pokretanja postupka protiv nje. U Crvenom križu su nam potvrdili da je zaposlena 14. siječnja 2015. godine bez natječaja. Trebali su, kažu, osobu koja poznaje EU fondove jer su osnovali novu službu.

- Internim kanalima smo tražili osobu koja poznaje rad HCK, a ima i znanje te iskustvo u korištenju EU fondova. S više strana smo dobili preporuku za gospođu Radić, koja je na prijašnjim poslovima u radu s prognanicima bila u doticaju s našim djelatnicima - odgovorili su nam iz Crvenog križa.

Kažu i da su njezinim radom izuzetno zadovoljni, ali da će ipak Glavni odbor raspravljati što učiniti s obzirom na presudu.

U postupku je iz iskaza svjedoka jasno da su Rimac i Radić u prijateljskim odnosima. Rimac i njezin suprug, koji je dobio dva stana umjesto samo jednog od države, bili su pod istragom. Ali je Uskok odustao jer nije imao dovoljno dokaza da su utjecali na Radić. U presudi je utvrđeno da Radić nije priskrbila sebi korist, ali je zato pomogla Rimčevima.     

Može odraditi i 730 sati rada u crvenom križu u kojemu već radi?     

Ako presuda protiv Radić postane pravomoćna, ona treba odraditi 730 sati dobrotvornog rada. Može se dogoditi da to odradi i u Crvenom križu jer je on na popisu institucija u kojima se može odraditi zamjena za presudu. U Crvenom križu je, unatoč gubitku izbora, Josipa Rimac i dalje potpredsjednica. Inače, u HCK hvale stručnost Radić zadnje dvije godine. Kažu da je višestruko povećan broj projekata u koje je uključen Crveni križ te da je osigurana provedba projekta teškog 45 milijuna kuna financiranog od strane EU.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.