News

Komentari 17

Josipović i Perković svjedočili na suđenju bivšim agentima?

Josipović i Perković svjedočili na suđenju bivšim agentima?

Suđenje petorici bivših djelatnika Vojno-sigurnosno obavještajne agencije optuženim za pronevjeru pet milijuna kuna traje, zbog zaštite interesa nacionalne sigurnosti, iza za javnost zatvorenih vrata

Ne sudi se meni - rekao je bivši predsjednik Ivo Josipović, koji je danas došao na Županijski sud u Zagrebu, dodajući kako se s kolegama došao posavjetovati oko nekih stvari vezanih za rad pravnog fakulteta.

Na sud je u isto vrijeme došao i Saša Perković, bivši Josipovićev savjetnik za nacionalnu sigurnost. Kako neslužbeno doznajemo obojica su svjedočila u postupku bivšim čelnicima Vojno-sigurnosno obavještajne agencije optuženim, da su u razdoblju od 2009. do 2012.  pronevjerili pet milijuna kuna.

Ovo suđenje, koje je započelo prije tri godine, se, na zahtjev USKOK-a, održava iza za javnost zatvorenih vrata radi zaštite interesa nacionalne sigurnosti. 

Nekadašnjeg ravnatelja VSOA-e Darka Grdića tereti se da je zajedno sa svojim zamjenikom Ognjenom Preostom i još trojicom djelatnika agencije međusobno podijelili novac namijenjen za honorare obavještajnim doušnicima.

Najčitaniji članci