Obavijesti

News

Komentari 66

Josipović: I dalje ima onih koji se previše oslanjaju na državu

Josipović: I dalje ima onih  koji se previše oslanjaju na državu
1

Ali ta vrsta slabosti gospodarstva ne iskupljuje državu da učini sve ono što je u njenoj moći da bi se što više ojačala investicijska klima i uvjeti, kaže Josipović

VIDEO

Najnovije podatke o padu BDP-a komentirao je i predsjednik Republike Ivo Josipović. 

- Pad BDP-a je loša vijest, možda za stručnjake očekivana. Naravno da to nikome nije drago čuti. Izlaz je samo jedan: investicije, poticanje gospodarstva, micanje administrativnih barijera. Ne samo za velike investicije nego i za mala gospodarstva - smatra Josipović. 

O sukobu Linića i HUP-a: Situacija je kompleksna

Na novinarski upit o polemici između ministra financija Slavka Linića, koji je kazao kako je razočaran poduzetnicima, i čelnika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Ivice Mudrinića, koji je ocijenio da takvim izjavama ministar financija ne potiče poduzetničku klimu, Josipović je rekao da je situacija kompleksna. 

- Ima naravno i problema na strani države, a sasvim sigurno ima i određenog mentaliteta koji se previše oslanja na državu i previše očekuje od nje - kaže Josipović. Dodao je kako, međutim, ta vrsta slabosti gospodarstva ne iskupljuje državu da učini sve ono što je u njenoj moći da bi se što više ojačala investicijska klima i uvjeti gospodarenja. 

Od MMF-a ne treba praviti bauk, treba vidjeti što se više isplati

Upitan za komentar prognoze agencije Fitch, koja je kreditni rejting Hrvatske promijenila iz stabilnog u negativni, te o tome treba li nam MMF, predsjednik Josipović kazao je kako se ne nada da će se takvi negativni trendovi nastaviti. 

- Mislim da je poduzeto dosta aktivnosti koje bi trebale možda dogodine situaciju učiniti boljom, od razgovora o investicijama, novih zakona koji potiču ulaganja. Pričekajmo, nemojmo biti pesimisti. A kada je riječ o MMF-u to je naprosto stvar procjene što nam se više isplati - rekao je predsjednik, dodavši kako ni od toga ne treba praviti neki bauk. 

Komentirajući državni proračun rekao je kako novca ima koliko ima, a način na koji se raspoređuje ovisi o nužnim potrebama i mogućnostima države. 

'Ne ocjenjujem Vladu, ali treba mijenjati trendove'

Predsjednik Josipović nije htio komentirati rad Vlade u kontekstu više od 350 tisuća nezaposlenih osoba u Hrvatskoj, jer, kakao je rekao, on ne ocjenjuje Vladu i pojedine ministre. Ali, dodao je, potrebno je promijeniti trendove, a nezaposleni su rezultat općih gospodarskih problema. 

'Moji savjetnici našil su se sa sirijskim Nacionalnim vijećem'

Na novinarsko pitanje je li se susreo s predstavnicima sirijskog Nacionalnog vijeća koje je nedavno boravilo u Hrvatskoj, kazao je kako se on nije sastao s njima, već njegovi savjetnici. 

- Našli su se s mojim savjetnicima i razgovarali o općenitim odnosima u Siriji - rekao je Josipović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao