News

Komentari 344

"Josipović je znao da je Jović podržavao Miloševića, isti su"

"Josipović je znao da je Jović podržavao Miloševića, isti su"

Predsjednik HDZ-a poručio je kako bi se Josipović trebao ispričati građanima zbog izbora Dejana Jovića za glavnog analitičara. Josipović mu je brzo odgovorio...

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je kako bi se predsjednik Ivo Josipović trebao ispričati građanima zbog izbora Dejana Jovića za glavnog analitičara, ocjenjujući kako je žalosno da je predsjednik Jovića, zbog izjave da je referendum o neovisnosti Hrvatske bio neliberalan i antidemokratski, smijenio zbog vlastite koristi.

- Predsjednik ga jako dobro poznaje i jako dobro zna da je Jović protivnik hrvatske neovisnosti, da je nekoliko puta istupao s tih pozicija, podržavajući čak i Miloševića. Vidjeli ste zadnji istup, žalosno je da ga gospodin Josipović tek sad mijenja zbog vlastite koristi, s obzirom na to da je u kampanji i želi opet biti predsjednik Hrvatske što bi bilo apsurdno. Gospodin Josipović zna gospodina Jovića, imaju istu ideologiju, imaju isti politički pogled prema Hrvatskoj i mislim da bi se trebao ispričati hrvatskim građanima zbog izbora Jovića - rekao je Karamarko u Gospiću, prenosi Večernji list.

- Dugogodišnjom suradnjom s njim, Josipović vrijeđa sve one koji su dali svoje živote za hrvatsku neovisnost. U ovom trenutku nije problem Jović nego Josipović - kazao je predsjednik HDZ-a i dodao "Jović je jednak Josipoviću".

Jović je bio savjetnik i Kolindi

Predsjednik HDZ-a, nije dugo trebao čekati odgovor predsjednika Josipovića na navode da je njegov dojučerašnji savjetnik Jović protivnik hrvatske samostalnosti.

- Zahvalio sam se gospodinu Joviću na angažmanu u Uredu, jer se oko jednog važnog političkog pitanja temeljno nismo složili. Ali, moram reći da mu zahvaljujem na dosadašnjem radu i doprinosu. Kada je riječ o ovim grubim kvalifikacijama gospodina Karamarka samo bih podsjetio da je gospodin Jović bio savjetnik i kandidatkinji za predsjednicu Republike gospođi Kolindi Grabar Kitarović, dok je bila ministrica, kao i ministru Miomiru Žužulu, dakle važnim osobama iz njegove stranke -rekao je predsjednik Josipović u petak u Osijeku.

Pritom je osudio nazivanje svojeg bivšeg savjetnika "državnim neprijateljem" nazivajući to strašnom kvalifikacijom.

Najčitaniji članci