Obavijesti

News

Komentari 784

Josipović: 'Neki na naš brod stavljaju strašan teret mržnje'

Josipović: 'Neki na naš brod stavljaju strašan teret mržnje'
30

Milorad Pupovac se nada da ćemo se u godini koja je pred nama riješiti tog dodatnog tereta koji nas, kaže, sprječava da se bavimo istinskim problemima

VIDEO

Iz godine koja je iza nas u 2015., uz tešku ekonomsku situaciju, nosimo i dodatan teret - a to je porast netolerancije, upozorio je Milorad Pupovac na tradicionalnom druženju povodom pravoslavnog Božića u HND-u u Zagrebu.

Pokretanje videa...

24sataTV 01:09

Pupovac se nada da ćemo se u godini koja je pred nama riješiti tog dodatnog tereta koji nas, kaže, sprječava da se bavimo istinskim problemima.

- Uzdamo se u to da će izbori koji su pred nama donijeti dio olakšanja i da će svatko od nas napraviti najbolji mogući izbor i pomoći da se rasteretimo onoga što nam ne treba. Buka, bijes, mržnja i neusmjerenost na ono što su životna pitanja, moramo moći olakšati - poručio je Pupovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Hrvatskoj je, kaže, potrebno vratiti moć politike kao moć naroda i to tako da se vrati vjerodostojnost i ideja, da se zaustavi one koji je žele razvlastiti.

- To trebaju čuti oni koji iz nepolitičkih područja žele razvlastiti Vladu i Sabor. Bez obzira šalju li poruke s oltara ili bankovnog šaltera, svima im treba reći da moć pripada narodu i da narod treba kontrolirati tu moć - rekao je Pupovac.

'Borit ću se za pravdu, jednakost, slobodu i prava manjina'

Premijer Zoran Milanović napomenuo je da politiku smatra kao poslanje i kao oblik borbe za "vrijednosti kojima si vjeran".

- Vrijednosti za koje ću se boriti su pravda, jednakost, sloboda i prava nacionalnih manjina u jednoj državi koja je sada konačno na nogama i koja će izaći iz krize - poručio je premijer uz napomenu da za to po prvi put imamo ozbiljne pokazatelje.

Josipović: Mir, znanje i sloboda moraju biti vrijednosti

Da se Hrvatska treba čuvati mržnje i netolerancije smatra i predsjednik Ivo Josipović koji poručuje da moramo učiniti sve da mir, znanje i sloboda budu vrijednosti.

- Danas svjedočimo kako neki na naš brod stavljaju najstrašniji teret - mržnju . Našu lijepu Hrvatsku moramo čuvati od mržnje i netolerancije - kazao je predsjednik Josipović i napomenuo kako bez Srba Hrvatska znanost, kultura i umjetnost ne bi bili ono što jesu.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić 00:58

Na prijem SNV-a od HDZ-ovaca je stigao samo Miro Kovač kao izaslanik Tomislava Karamarka . Poruke koje su se mogle čuti na prijemu nije želio komentirati već je uporno ponavljao kako je došao prenijeti čestitke predsjednika Karamarka i HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović svim pravoslavnim vjernicima. Na pitanje zašto oni nisu došli, kratko je rekao: "Kampanja je".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 784
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS