Obavijesti

News

Komentari 238

Josipović poručio: Podržavam pravo svake žene na pobačaj

Josipović poručio: Podržavam pravo svake žene na pobačaj
8

Mislim da bi se svaki kandidat ili kandidatkinja morali vrlo jasno odrediti prema ovom i moralno i etički prevažnom pitanju, kazao je predsjednički kandidat Josipović

VIDEO

Podržavam sadašnje zakonsko rješenje koje ženama omogućuje pravo na izbor po pitanju pobačaja, k azao je predsjednički kandidat Ivo Josipović i pozvao i druge protukandidate da se očituju o tom pitanju.

- Sasvim sigurno abortus kao fenomen nije nešto što je poželjno, ali u prvom redu cijeli taj fenomen moramo razmatrati s aspekta prava žene da odlučuje o rađanju. I tu je moja pozicija potpuno jasna - sadašnje uređenje, gdje žena po određenim uvjetima ima pravo izbora, mora ostati. Mislim da bi se svaki kandidat ili kandidatkinja morali vrlo jasno odrediti prema ovom i moralno i etički prevažnom pitanju - rekao je Josipović.

- Što se tiče zdravstvenih djelatnika, onaj iskreni prigovor savjesti valja uvažiti, jer smo društvo koje uvažava takve stvari, ali javno zdravstvo mora osigurati da žena dobije punu uslugu koju treba - poručio je Josipović.

VIDEO

Josipović otvorio Polikliniku u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod i hrvatsko zdravstvo u subotu su dobili hvale vrijedan objekt, službeno je otvorena Poliklinika koja je izgrađena u sklopu bolničkog kompleksa Opće bolnice Dr. Josip Benčević. Zgrada poliklinike građena je tri godine ima 5000 kvadratnih metara prostora i koštala je oko 38 milijuna kuna , jednu trećinu financirala je država iz decentraliziranih sredstava, a ostalo je kredit. U Poliklinici će biti 85 ambulanti i neće imati niti jednog kreveta.

Ivica Galović/PIXSELL

Simboličnim presijecanjem vrpce novu zgradu su otvorili Ivo Josipović, predsjednik RH, Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, Zdravko Ronko, izaslanik predsjednika Sabora i Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja u nazočnosti većeg broja djelatnika bolnice, Tihomira Biščevića, ravnatelja bolnice te predstavnika izvođača i podizvođača radova.

Ivica Galović/PIXSELL

U nezahvalnoj situaciji

Premda je nakon obilaska prostorija Poliklinike u koje će u narednih mjesec dana biti useljena oprema, Ivo Josipović dolazeći pred novinare pretpostavio je da će prvo njihovo pitanje biti da li je otvorenju nazočio kao aktualni predsjednik države ili predsjednički kandidat, novinari su ga iznenadili te su ga pitali o značaju novootvorenog objekta. Ipak je Josipović na kraju sam odgovorio na nepostavljeno pitanje, rekavši kako je ovih dana u jako nezahvalnoj situaciji, kako razdvojiti predsjedničku i kandidatsku funkciju.

– U autobusu sa sobom nosim papire potrebne da se na vrijeme donesu one odluke po funkciji predsjednika, što je za predsjednika koji je i kandidat jedno veliko opterećenje – rekao je Ivo Josipović.

Ivica Galović/PIXSELL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.