Obavijesti

News

Komentari 90

Josipović: Svaki plan koji ne daje rezultate treba preispitati

Josipović: Svaki plan koji ne daje rezultate treba preispitati
1

U Vladi su mi obećali da će preispitati neke od postavki Plana 21, rekao je Josipović i dodao da kada je riječ o izlasku iz krize, on podupire i potiče Vladu

VIDEO

Svaki plan koji krene sa svojom provedbom, a nije dao rezultate, treba stalno preispitivati, izjavio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović upitan u emisiji Hrvatskog radija treba li redefinirati Plan 21. 

Josipović je u emisiji "S predsjednikom uz kavu" napomenuo i kako su u Vladi obećali preispitati neke od postavki tog plana. Kad je riječ o izlasku iz krize, predsjednik je ustvrdio kako podupire i potiče Vladu. 

- Znam da puno investitora želi u Hrvatsku i da postoji interes, ali se boje administrativnih barijera. Volio bih da Zakon o poticanju investicija zaživi u praksi, rekao je Josipović, javlja HRT

'Ovrhe trebaju biti pravednije'

Josipović smatra da bi trebalo oživotvoriti projekt osobnog stečaja u "soft verziji", koji bio omogućio prezaduženima skori novi početak, a zauzeo se i za mjere koje bi ovrhu učinile pravednijom. - Nužno je spriječiti situaciju da zbog nekoliko tisuća kuna građani preko fiducije ostaju bez nekretnina - kazao je predsjednik, nužnim ocijenivši postavljanje razmjera između troškova i vrijednosti ovrhe.

O javnim tvrtkama: Ne trebamo kastu podobnih kadrova 

Što se tiče smjena u javnim poduzećima (Plinacro, HEP, Audio) Josipović kaže da, kada je riječ o javnim tvrtkama kojima upravlja Vlada, treba voditi računa da s jedne strane imamo najbolje kadrove, a s druge da ne dobijemo kastu profesionalnih podobnih kadrova. 

'Šteta bi bila da od naših resursa nemamo koristi'

Na pitanje o Zakonu o eksploataciji i istraživanju ugljikovodika te koncesijama koje bi se davale strancima na naftu, Josipović je rekao kako bi bila šteta da, ako postoje resursi, i dalje ovisimo o uvozu, a da od naših resursa nemamo koristi. 

- Apeliram da se resursi stave u funkciju, da svi postupci budu transparentni i da budu na korist Republike Hrvatske - poručio je Josipović. 

'Želja mi je da nemamo svake godine neke izbore'

A što se, pak, tiče skorašnjih lokalnih izbora, Josipović kaže da nije pristaša uvredljivih i prljavih kampanja, već bi volio da se u kampanji forsiraju teme koje se tiču onih koji izlaze na izbore. 

- Ono što vidim kao slabost sustava izbora u lokalnoj samoupravi je potencijalna nestabilnost izabranih vlasti i mislim da ćemo se s tim problemom tek suočiti. Želja mi je da se uspostavi sustav koji ne bi omogućio da se svake godine negdje u Hrvatskoj održavaju izbori - rekao je predsjednik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.