Obavijesti

News

Komentari 168

Kukuriku koalicija ide zajedno na izbore za Europarlament

Kukuriku koalicija ide zajedno na izbore za Europarlament
8

Sastanak Kukuriku koalicije nakon dvije godine: Jakovčić za dva tjedna više neće biti predsjednik stranke, ali će biti kandidat na izborima za Europski parlament

VIDEO

U Banskim dvorima nešto manje od dva sata trajao je sastanak čelnika Kukuriku koalicije koji zajednički sastanak nisu imali dvije godine

Zoran Milanović (SDP) kazao je da su sve mjesece koji su iza njih razgovarali, i to na dnevnoj bazi s prvom potpredsjednicom Vlade Vesnom Pusić (HNS) te tjedno sa Silvanom Hreljom (HSU).

'Dali smo sve od sebe, ali želimo više'

- Dali smo sve od sebe, rezultatima smo zadovoljni i nismo zadovoljni. Želimo više. U sljedeće dvije godine ćemo se usredotočiti na promjene koje nam trebaju, ali i na projekte koji su veliki i koji su nam potrebni, a na kojima će nas javnost testirati. To su veliki energetski projekti, željeznica, Pelješki most - kazao je. 

Bilo je riječi o Europskim izborima koji će se održati u svibnju. 

Zajednički na izbore za Europski parlament

- Dogovorili smo se da ovaj puta na njih idemo zajedno. O detaljima ćemo se dogovoriti. Mada ovaj puta će SDP morati biti malo izdašniji - kazao je Milanović. 

Ivan Jakovčić (IDS) koji zbog sukoba s premijerom Milanovićem je na prošle izbore izašao sa svojom listom, na predstojećim izborima biti na zajedničkoj listi. 

- Gospodin Jakovčić za dva tjedna više neće biti predsjednik stranke, ali ne zato što ja to kažem, nego jer on to kaže, ali će biti kandidat na izborima za Europski parlament - izjavio je Milnović. 

Prema neslužbenim informacijama Jakovčiću bi se moglo ponuditi četvrto mjesto. Prvo i drugo mjesto na listi rezervirano je za SDP-ovce, dok bi treće mjesto trebalo pripasti HNS-u.

Hrelja: Premijer je izabrao dobro vrijeme, sve je bijelo i nevino

Inače, na sastanak su prvi stigli Jakovčić i Hrelja (HSU). Potom je stigao Milanović (SDP), a posljednja je stigla Vesna Pusić (HNS) koja je i inicirala sastanak partnera. 

Očekuju kvalitetnu raspravu o svemu što je koalicija učinila u protekle dvije godine, ali i onome što će učiniti do kraja mandata jer građani to od njih očekuju.

- Očito je premijer u dosluhu sa meteorolozima jer je izabrao pravo vrijeme. Sve je bijelo, sve je nevino i tako bi trebao i sastanak završiti. Kad je hladno onda smo svi više koncentrirani na ono što govorimo i radimo - kazao je Hrelja uz opasku da će raditi hladne glave. 

Jakovčić pak očekuje krajnje ozbiljan i odgovoran razgovor, a smatra da je dobro što su se našli po ovom vremenu jer imaju puno toga za razgovarati i odlučivati. 

- Očekujem jedan prijateljski razgovor i da će naš susret završiti u dobrom tonu i s odlučnim rezultatima - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu