Obavijesti

News

Komentari 27

Jugo ga nanijelo iz Crne Gore u Istru: Našla sam strip u boci

Jugo ga nanijelo iz Crne Gore u Istru: Našla sam strip u boci
2

Vidjela sam bocu kako pluta te zvala tatu i mamu da mi pomognu izvaditi je iz mora. U tom trenutku zamišljala sam da sam našla kartu sa zakopanim blagom i da će početi velika pustolovina....

VIDEO

Petra Balde (9) iz Ližnjana u Istri u uvali Mala draga našla je bocu s porukom. Prvo je mislila da je to netko od “lokalnih” ljudi stavio u more radi zafrkancije ili da je neki novopečeni vjenčani par poruku ubacio u more sa svojim željama za zajednički život.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:42

Vidjela sam bocu kako pluta te zvala tatu i mamu da mi pomognu izvaditi je iz mora. U tom trenutku zamišljala sam da sam našla kartu sa zakopanim blagom i da će početi velika pustolovina. Ali ovo je ispala još veća pustolovina. Boca je bila jako dobro zatvorena, a kad smo je otvorili, unutra je bio strip.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ona obožava stripove

Na zadnjoj stranici pisalo je ime i prezime autorice - rekla nam je još uzbuđena djevojčica. Boca sa stripom doplutala je čak iz Crne Gore, a 500-tinjak kilometara prešla je za 54 dana.

Strip je našla Petra i o tome je obavijestila Hercegnovski strip festival (HSF). Naime, jugo koje ovih dana puše, odlučilo je da boca “skrene” s puta i dopluta baš do mjestašca u Hrvatskoj te da obraduje djevojčicu koja najviše obožava- stripove, a velika je ljubiteljica “Alana Forda”. Boca je putovala gotovo dva mjeseca. Još jedna koja je odaslana u more s tog festivala nađena je, i to u Italiji, na plaži Torre Guaceto u Brindiziju. Da priča bude još zanimljivija, autorica stripa koji je doputovao u Istru mlada je Zagrepčanka Valentina Briški, koja je prvi put kao gošća nastupila na tom crnogorskom festivalu.

- Našla sam bocu 4. studenog. To mi je prvi put u životu da takvo nešto nađem, a čak sam preko društvene mreže stupila u kontakt s autoricom i odlučile smo se upoznati - kazala je djevojčica.

Novo prijateljstvo

Na poleđini poruke piše: “Ovaj strip nastao je za vrijeme 12. strip festivala u Herceg Novom 11. 9. 2018. godine. Nacrtala ga je Valentina Briški.”

Majka Biljana (44) i otac Dario (44) najprije su se šalili da je možda u boci sto eura.

- Petra je sretna jer ima jedno novo poznanstvo i prijateljstvo na međunarodnoj razini. Uopće ne znam koliko je kilometara proputovala poruka u boci, ali je svakako iznenađenje - kazala je majka.

Promoviraju ljubav

Autorica stripa Valentina i Petra dogovorile su susret ili u Zagrebu ili u Ližnjanu. Tridesetogodišnja Valentina također se nije nadala da će strip završiti u Hrvatskoj.

- Jako sam sretna što sam se čula s Petrom, a inače se u životu bavim stripom i ilustracijom. Na tom festivalu su svi gosti svoje stripove ubacili u more jer je to tradicija festivala - objasnila nam je autorica Valentina. Dodaje kako na festivalu žele da svi stripovi koji su poslani u more da pronađu svoje nove vlasnike promoviraju ljubav, zajedništvo, i naravno, čitanje stripova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a