Obavijesti

News

Komentari 34

Juričan pozvao Milanovića na Festival bespravne gradnje: A onda neka otplovi do Albanije

Juričan pozvao Milanovića na Festival bespravne gradnje: A onda neka otplovi do Albanije
1

Danas se u uvali Vruja održava Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, a organiziraju ga, kako ih je nazvao Milanović, zavidni paraziti s balature koji se napušavaju u luksuzu, stoji u priopćenju organizatora

Danas se u uvali Vruja održava Festival bespravne gradnje. Dario Juričan je pozvao predsjednika Zorana Milanovića da dođe.

- Pozivam Milanovića da sa svojim ratnim brodom Učka uplovi u uvalu Vruja, da sudjeluje na Festivalu bespravne gradnje, a nakon toga da otplovi do Albanije i ne vraća se do kraja ljeta - rekao je Juričan.

Danas se u uvali Vruja održava Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, a organiziraju ga, kako ih je nazvao Milanović, zavidni paraziti s balature koji se napušavaju u luksuzu, stoji u priopćenju organizatora.

- Tako je sve nas koji se borimo da se počnu poštivati zakoni ove države, nazvao predsjednik iste te države - ističu organizatori.

- Umjesto da osudi bespravnu gradnju i privatiziranje čitave uvale, kakvo se događa diljem Jadrana, on je stao braniti čovjeka koji mu financira kampanju, koji mu je zaposlio sina i kod kojega, kako sam uzurpator za medije priznaje - ljetuje. U Pisku. Pored ove uvale. Pored najvećeg primjera devastacije prirode i nerada institucija - poručuju organizatori.

- Na Vruji se sada nalazi jedno malo, ilegalno naselje. Iskreno se nadamo da nas dogodine tamo neće dočekati cijeli ilegalni grad. A kako je krenulo, hoće. Zato i ovim putem pozivamo ljude da dođu i da podrže borbu za poštivanjem i provođenjem zakona - stoji u najavi Festivala, čiji će posjetitelji moći uživati u bogatom zabavnom programu, poručuju organizatori.

Tko je moćnik zbog kojeg dižu bunu u Vruji: Zoki ga brani dok devastira taj komadić raja
Tko je moćnik zbog kojeg dižu bunu u Vruji: Zoki ga brani dok devastira taj komadić raja

- Očekuju vas najmanje tri performansa istaknutih, afirmiranih umjetnika. Bit će tu radionica šalovanja i betoniranja pod morem, zatim akcija grljenja bagera i pikamera te fotonatječaj na temu 'Moja najdraža bespravna građevina' na kojem ćemo zaprimati fotografije devastacije prirode iz cijele Hrvatske i potom, na bespravno sagrađenom zidu na državnoj zemlji, izložiti najbolje. Centralno događanje bit će okrugli stol na temu betonizacije i devastacije, gdje će sudjelovati renomirani dalmatinski arhitekti i urbanisti. Tu će biti riječi i o važnosti nasipavanja mora zemljom od iskopa koju je načelnikov rođak morao hitno negdje iskrcati - navode organizatori.

- Oni koji dolaze automobilom, parkirat će moći na odmorištima uz Jadransku magistralu, koja prate samu uvalu. Kad parkiraju, od ceste do plaže udaljenost je jedan kilometar, tako da za to prepješačiti treba 10 minuta nizbrdo i 15-20 uzbrdo, laganim tempom uz stajanja. 

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode (FBGDP) održava se u prekrasno razorenoj uvali Vruja između Brela i Piska. Događanje se održava lišeno bilo koje političke stranke, ali pod niskim pokroviteljstvom gradonačelnika svemira Darija Juričana - zaključuju organizatori.