Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

Jurjević odlučan: Protivim se da se Linića izbaci iz stranke

SDP-ovac Marin Jurjević je napomenuo da je to njegov stav, a nije odgovorio kako diše splitska organizacija jer se Glavni odbor splitskog SDP-a nije uopće sastao

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
51 komentara

Dan prije sjednice Glavnog odbora SDP-a Marin Jurjević otvoreno je kazao kako se protivi izbacivanju Slavka Linića iz stranke jer je to u interesu SDP-a. 

Moje dugogodišnje političko iskustvo, sva moja odanost SDP-u, sve što znam o politici i sve što želim zaštiti u SDP-u, govori mi i nalaže mi da postupim u skladu sa svojom savješću tj. da glasam za to da moj kolega Linić ostane član SDP-a, govori Jurjević

No, napomenuo je da je to njegov stav, a nije odgovorio kako diše splitska organizacija jer se Glavni odbor organizacije nije sastao.

- Mogu kazati kako ja dišem, a kako drugi dišu pokazat će na sjednici. Što se mene tiče, nije to nikakva baš prevelika tajna da je najviši zakon zaštititi interes SDP-a. Moje dugogodišnje političko iskustvo, sva moja odanost SDP-u, sve što znam o politici i sve što želim zaštiti u SDP-u, govori mi i nalaže mi da postupim u skladu sa svojom savješću tj. da glasam za to da moj kolega Linić ostane član SDP-a - poručio je Jurjević.

Smatra da nakon sjednice neće doći do raskola u SDP-u, a napomenuo je da će se članovi na sjednici opredjeljivati ovisno o svojim uvjerenjima, jer imaju svoju pamet, iskustvo i svoje razumijevanje politike.

'Iskusan sam političar, nisam ni glup'

- Mislim da je interes stranke da Linić bude član, da će nastaviti biti član. To je jednostavno iz moje logike i razumijevanja demokracije u stranci, ali i moje logike razumijevanja što je to SDP, što bi trebao biti i što će biti SDP. Ne smatram to nikakvom blasfemijom, to je moje pravo da tako mislim, iskusan sam političar, nisam ni glup - kazao je.

Jurjević se zalaže da se o izbacivanju Slavka Linića na sjednici Glavnog odbora glasuje tajno jer je to "demokratskiji oblik odlučivanja, a sve drugo su samo zamagljivanja".

Bernardić: Obračuni i izbacivanja nikome nisu ništa dobro donijeli

Čelnik zagrebačke organizacije SDP-a Davor Bernardić na samom Predsjedništvu usprotivio se isključenju Slavka Linića iz stranke.

- Mislim da politički obračuni i bilo kakva izbacivanja nikome nisu ništa dobro donijeli. Kao što je rekao Ivan Pavao II. mržnju možete pobijediti jedno ljubavlju - kazao je.

Na pitanje je li zagrebačka organizacija imala sastanak poput riječke organizacije, odgovorio je:

- Zagrebačka organizacija uvijek ima stav i ono što je iznimno važno je da svaka osoba u SDP-u ima integritet i stav, ali i ono što je izrazito važno, odgovornost - kazao je.

Ostatak SDP-a ostao 'zakopčan'

Nije rekao hoće li se založiti za tajno glasovanje napominjući da se o najvažnijim stvarima treba prvo raspravljati u stranci s kolegama. Ingrid Antičević Marinović nije otkrila kako će se zadarski SDP postaviti po pitanju Linićevog isključenja.

- Ne znam. Svatko razmišlja svojom glavom. Očekujem konstruktivnu raspravu i postupanje po Statutu - rekla je.

Upitana zalaže li se za tajno ili javno glasovanje, Antičević Marinović samo je kazala "kako bude". Podsjetila je da je do sada glasovanje uvijek bilo javno. Igor Dragovan, Ivo Jelušić, Ivan Račan, Peđa Grbin nisu željeli davati izjave. Ni potpredsjednica Vlade Milanka Opačić koja je u Sabor stigla na glasovanje nije bila raspoložena za izjave, a novinarima je poručila "vidimo se sutra".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message