Obavijesti

News

Komentari 5

Hrvatska na -4°C! Stiže snijeg

Hrvatska na -4°C! Stiže snijeg
5

Donosimo vremensku prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda

VIDEO

Umjereno i pretežno oblačno, osobito u drugom dijelu dana povremeno s kišom, na Jadranu lokalno i obilnijom uz grmljavinu. U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i snijeg, a navečer i u noći na srijedu i u nizinama. Mjestimice je moguća oborina koja se smrzava na tlu. Uglavnom suho uz sunčana razdoblja zadržat će se u najistočnijim krajevima.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjereno i jako jugo i južni vjetar popodne okretati na buru i sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 1 i 6, na Jadranu od 9 do 14 °C.

Na snazi je meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku zbog jakog vjetra, kiše i snijega te poledice.

Prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno, u noći lokalno može biti slabe oborine koja se smrzava u dodiru s hladnim tlom. Popodne i navečer u zapadnijim predjelima povremeno kiša. Vjetar većinom slab jugoistočni i istočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do -1, a najviša dnevna između 4 i 8 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno oblačno, uglavnom od sredine dana mjestimice uz kišu. Navečer i u noći na srijedu kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg uz moguće stvaranje snježnog pokrivača. Vjetar slab, u drugom dijelu dana ponegdje i umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do -1, a najviša dnevna između 2 i 5 °C.

Gorski kotar i Lika

Oblačno, povremeno uz oborine, lokalno moguće i obilnije. U noći i ujutro ponegdje moguća kiša koja se smrzava u dodiru s hladnim tlom, a kiša će navečer prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Vjetar mjestimice umjeren južni i jugoistočni, navečer u okretanju na sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, a najviša dnevna između 3 i 5 °C.

Reportaža iz Delnica

Istra

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, ponegdje i pljuskovima, većinom u prvom dijelu dana. Puhat će slabo do umjereno, ponegdje pojačano jugo, u drugom dijelu dana okrenut će na slab do umjeren, na otvorenom moru pojačan i jak sjeverozapadni vjetar, krajem dana i u noći uz obalu će zapuhati i bura. More će biti malo i umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 4 i 8, u unutrašnjosti Istre između 1 i 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 7 i 12 °C.

Sjeverni Jadran

Oblačno, povremeno uz kišu, mjestimice i obilniju uz moguću grmljavinu. Umjereno i jako jugo i južni vjetar, popodne u okretanju na sjeverozapadnjak, uz obalu i buru. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, u unutrašnjosti Istre oko 2, a najviša dnevna između 8 i 12 °C.

Dalmacija

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu, ponajprije u drugom dijelu dana lokalno i obilniju praćenu grmljavinom. Puhat će umjereno, mjestimice i jako jugo, navečer u okretanju na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, u unutrašnjosti oko 2, a najviša dnevna između 9 i 14 °C.

Prognoza za ostatak tjedna

U srijedu pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, na jugu još lokalno i obilniju praćenu grmljavinom. U unutrašnjosti će prolazno padati i susnježica i snijeg, osobito u višim predjelima uz stvaranje snježnog pokrivača.

Potom sunčanije i stabilnije, malo kiše u četvrtak još može pasti samo na krajnjem jugu, ali ujutro će ponegdje u unutrašnjosti biti maglovito. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u petak okreće na južni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati većinom umjeren sjeverozapadnjak i bura, ponajprije podno Velebita u srijedu i jaka, lokalno s olujnim udarima, a u petak jača jugo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Susjedi atentatora u šoku: 'On je tako pristojan'; Slovačkog premijera operirali su pet sati
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Susjedi atentatora u šoku: 'On je tako pristojan'; Slovačkog premijera operirali su pet sati

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.
Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica