Obavijesti

News

Komentari 96

Nad jednim dijelom Zagreba oblaci, na Trgu još 'prži' sunce

Nad jednim dijelom Zagreba oblaci, na Trgu još 'prži' sunce
7

Na sjevernom Jadranu i u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima pljuskovi su mogući već prijepodne, a glavnina oborina očekuje se poslijepodne i navečer

VIDEO

U Zagrebu se danas nakon nekoliko dana nesnosnih vrućina očekuje znatno zahlađenje, pa čak i nevrijeme. Tijekom dana povremeno će pasti kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi i grmljavina, a glavnina oborina očekuje se kasno poslijepodne i navečer. Izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom te tučom, dok će najviša temperatura biti između 33 i 35 Celzijevih stupnjeva.

I dok se nad zapadnim dijelom grada već skupljaju oblaci koji najavljuju nadolazeće nevrijeme, na Trgu bana Jelačića i dalje vlada nesnosna vrućina. Građani pokušavaju uhvatiti svaku slobodnu sjenu kako bi se zaštitili od sunca.

U Slavoniji pretežno sunčano

Slavoniju i Baranju, te veći dio Dalmacije danas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Drugdje će biti djelomično sunčano vrijeme uz postupan porast naoblake, javlja meteo.hr.

Na sjevernom Jadranu i u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima pljuskovi i grmljavina mogući su već prijepodne, a glavnina oborina očekuje se poslijepodne i navečer. Ponegdje se očekuje i jače grmljavinsko nevrijeme koje će pratiti jak vjetar, a negdje i tuča. 

Zapuhat će umjeren i jak istočni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu sjeverozapadnjak. 

Dnevna temperatura kretat će se između 32 i 38 stupnjeva Celzijevih, dok će u gorskim krajevima biti nešto niža. 

U subotu osjetno svježije

U subotu će vrijeme biti djelomično sunčano, a u unutrašnjosti osjetno svježije. Mjestimice može biti kiše i lokalnih pljuskova. 

U petak u šest sati ujutro najtopliji je bio Senj s 30 stupnjeva Celzijevih, zatim Rijeka u kojoj je izmjereno 28 stupnjeva Celzijevih, a stupanj manje zabilježen je u Splitu i Dubrovniku.

Meteorolog Zoran Vakula rekao je za Dnevnik 3 HRT-a kako bi današnja kratkotrajna promjena vremena ponegdje mogla prouzročiti veće probleme, dok bi najviše štete moglo biti uz granicu sa Slovenijom i u Gorskom Kotaru. 

Vrućine i u ostatku kolovoza

- Stabilne će se prilike zadržati na istoku i jugu Hrvatske. Ne mogu jamčiti da će uistinu pasti kiša, ali će sigurno zapuhati vjetar i temperatura će se spustiti za desetak stupnjeva. Mjestimice će biti nevremena, bit će i pijavica i jake tramontane, no sve to nije smak svijeta. To smo već imali u Hrvatskoj i okolici, a imat ćemo i ubuduće - rekao je Vakula i dodao da se toplinski val kao ovaj iza nas ovo ljeto više neće ponoviti, ali će vrućina biti i dalje,. 

Proljepšanje vremena očekuje se već u nedjelju i ponedjeljak, a temperature će se, tvrdi Vakula, kretati između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih. 

Izuzetno opasno vrijeme

Podsjetimo, u četvrtak je na stranicama Meteoalarma Hrvatska bila označena crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vrijeme. Najopasniji će biti petak na subotu. Kratkotrajno nevrijeme koje je u četvrtak poslijepodne pogodilo Karlovac bilo je uvod u današnje nevrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa