News

Komentari 10

Južina će večeras donijeti obilnu kišu: Za većinu obale i otoke pali se narančasti meteoalarm

Južina će večeras donijeti obilnu kišu: Za većinu obale i otoke pali se narančasti meteoalarm

Utorak će na kopnu početi kišom, a u nastavku dana trebalo bi se razvedriti. U srijedu i četvrtak novo naoblačenje, povremeno i kiša, ponegdje vjerojatno i u obliku pljuskova

U Slavoniji, Baranji i Srijemu dan je započeo maglom i niskim oblacima, uz sunčana razdoblja poslijepodne. Ondje će tek u noći povremeno padati kiša. Vjetar povremeno umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 1 do 3 °C, a najviša dnevna između 14 i 17 °C, prognozira Dragoslav Dragojlović.

Slično je i u središnjoj Hrvatskoj gdje je bilo tek nešto toplije, a u noći se također očekuje kiša.

U gorju i na sjevernom Jadranu vlada promjenjivo vrijeme, a u noći se očekuju jači i obilniji pljuskovi. Mjestimice će puhati i olujno jugo.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno. Navečer i u noći kiša, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova. Puhat će jako, mjestimice i olujno jugo, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito.

Slična situacija i na krajnjem jugu s više sunčanih razdoblja, a navečer je također moguća kiša koju nosi umjereno i jako jugo.

Utorak će na kopnu početi kišom, a u nastavku dana trebalo bi se razvedriti. U srijedu i četvrtak novo naoblačenje, povremeno i kiša, ponegdje vjerojatno i u obliku pljuskova. Puhat će većinom slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar.

Na Jadranu od utorka promjenjivo i nestabilno, često s kišom pa i u obliku obilnijih pljuskova, osobito u noći između srijede i četvrtka. Puhat će umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i južni vjetar, a u utorak prolazno sjeverozapadnjak.

Najčitaniji članci