Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Južna Koreja: Milijun svinja su žive zakopali zbog epidemije

Južnokorejanci su odbili cijepiti životinje protiv bolesti te ih eutanaziraju unatoč zahtjevima da prestanu. Prema nekim izvorima, nisu sigurni jesu li svinje zaražene

Sky
Foto: Sky
26 komentara

Vlasti u Južnoj Koreji su naredile da milijun svinja žive zakopaju zbog moguće zaraze. U državi se proširila epidemija koju povezuju sa svinjama. Bolest uglavnom napada noge i usta svinja te koza. Svaka zemlja u kojoj su pronašli zaražene životinje ne može izvoziti meso. Južnokorejanci su odbili cijepiti životinje protiv te bolesti te ih eutanaziraju unatoč zahtjevima da prestanu. 

Prema izvješću Svjetske organizacije za zaštitu zdravlja životinja, 4. siječnja ove godine su na području Gangwon-Doa u Južnoj Koreji eutanazirali 33.900 svinja. Iz svjetskih organizacija za zaštitu životinja poručuju da barem ubiju životinje, a ne da ih žive zakopaju, piše Sky. Međutim, neki izvori tvrde i kako vlasti nisu sigurne da su svinje zaražene već ih zakapaju 'preventivno'. Smatraju kako im je to jeftiniji način da se životinja 'riješe'. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message