Obavijesti

News

Komentari 30

Kad će ljeto? I danas očekujte kišu, pljuskove, ali i grmljavinu

Kad će ljeto? I danas očekujte kišu, pljuskove, ali i grmljavinu
1

Najveća vjerojatnost poslijepodnevnih i večernjih pljuskova i grmljavine je u Gorskome kotaru, gdje su mogući i izraženiji pljuskovi, u zapadnim predjelima unutrašnjosti, na riječkom području i na jugu Dalmacije

VIDEO

Iako s porastom tlaka tijekom vikenda ne dolazi do potpune stabilizacije, suha pa i sunčana vremena bit će zamjetno više, javlja HRT. Sljedeći će tjedan biti i zamjetno toplije nego prošlih dana, osobito u unutrašnjosti. 

Subota - sunčanije, toplije, ali još ponegdje i kiša 

Nakon kiše još ponegdje u noći i ujutro, u Slavoniji, Baranji i Srijemu slijedi smanjenje naoblake i danju uglavnom suho i sunčano vrijeme. A bit će i razmjerno vjerovito uz većinom umjeren sjeverozapadnjak, ponegdje s jakim udarima. Najniža temperatura od 17 do 19 C, a najviša dnevna oko 27 °C. 

Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će se već u noći razvedravati i prijepodne biti dosta sunca. Ujutro lokalno može biti i magle. Od sredine dana, uz promjenljivu naoblaku velika je vjerojatnost mjestimičnih pljuskova i grmljavina, uglavnom u zapadnijim područjima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. 

U gorju je najveća vjerojatnost poslijepodnevnih i večernjih pljuskova i grmljavine, pogotovo u Gorskome kotaru, gdje su mogući i izraženiji pljuskovi. Poneki i na širem riječkom području.

DHMZ navodi kako je pljusak s grmljavinom moguć i u zapadnim predjelima unutrašnjosti te na jugu Dalmacije.

Nakon razvedravanja sjeverni Jadran i gorje imat će tijekom subote dosta sunca. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i bura, koja će ujutro te osobito navečer podno Velebita biti i jaka. 

Na srednjem Jadranu prevladavat će sunčano, a uz prolazno više oblaka uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije postoji mogućnost lokalnog pljuska. Puhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak i mjestimice bura, koja će navečer pojačati. Dnevna temperaturaa oko 30 °C, pa će u tom dijelu Hrvatske biti najtoplije. 

Na jugu zemlje barem djelomice sunčano, a moguć je poneki pljusak i grmljavina, uglavnom poslijepodne. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a na kraju dana bura. Najviša temperatura oko 28 °C, a ujutro oko 20 °C. 

U nedjelju svježije, pa sve toplije... 

U danima koji slijede u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, a najveća vjerojatnost za lokalne pljuskove bit će u srijedu, osobito u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije. U nedjelju će vjetar oslabjeti i temperatura se malo sniziti. Početkom novoga tjedna ponovno topliji dani, ponegdje vjerojatno i vrući, ali uz još relativno svježa jutra. 

Na Jadranu prevladavajuće sunčano, ali i dalje uz mogućnost ponekog pljuska, osobito u nedjelju, te u srijedu. Umjerena i jaka bura u nedjelju poslijepodne će slabjeti, a u Dalmaciji će okrenuti na jugo. Od srijede ponovno sjeverozapadnjak i bura. Temperatura zraka bez znatnije promjene, i uglavnom će biti vrlo toplo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca