Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

'Kad postanem generalica, moj tata će biti najsretniji'

Mirjam Antolić (46) radi kao šefica kabineta načelnika Glavnog stožera HV-a. Godine1990. dala je otkaz i priključila se Hrvatskoj vojsci

D.Tijardović
Foto: D.Tijardović
7 komentara

Mirjam Antolić (46) prva je žena u Hrvatskoj vojsci koja će dobiti čin generala. Predsjednik Mesić uručio joj je diplomu o završenoj Ratnoj školi, najvećem stupnju obrazovanja za najviše časnike Hrvatske vojske koji je do sada prošlo 11 naraštaja vojnika, ali samo jedna žena. Mirjam radi kao šefica kabineta načelnika Glavnog stožera HV-a. Godine1990., kao diplomirana prevoditeljica, dala je otkaz u tvrtki u kojoj je radila i priključila se HV-u. Mirjam bi generalski čin najradije posvetila roditeljima.
- Htjeli su doći u Vukovar na dodjelu diploma, ali bi im to bilo previše naporno. Njima je više od 70 godina. Tati bi bilo drago kada bi mu kći postala generalica - kaže kroz suze.
- Žene nisu slabiji spol u vojsci. Pretrčimo 22 kilometra, znamo borilačke vještine, prošle smo inozemne vojne škole, brojna ratišta. Puno mladih poručnica dolazi u vojsku, ako im ja mogu biti primjer, onda mi je to drago - kazala je Mirjam Antolić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message