Obavijesti

News

Komentari 13

Kafići će u centru raditi do 12, a vikendom mogu i do 2 ujutro

Kafići će u centru raditi do 12, a vikendom mogu i do 2 ujutro
1

Druga točka dnevnog reda na splitskoj sjednici bila je odluka o ugostiteljskoj djelatnosti, odnosno dopuštenje da ugostiteljski objekti u staroj jezgri Grada rade duže. ..

VIDEO

Sjednica Gradskog vijeća u Splitu je počela minutom šutnje za Josipa GotovcaVeljana Radojkovića i Anđelka Gabrića, nekadašnje splitske vijećnike. 

Druga točka dnevnog reda na sjednici bila je odluka o ugostiteljskoj djelatnosti, odnosno dopuštenje da ugostiteljski objekti u staroj jezgri Grada rade duže. Gradski vijećnici jednoglasno su donijeli odluku o ugostiteljskoj djelatnosti, s tim da je ograničeno radno vrijeme objekata na vikende i blagdane. 

- Ovom izmjenom predlažemo da uporaba zvučnika na štekatima više ne bude regulirana samo zakonom, nego po primjeru Dubrovnika, dozvolit ćemo zvučnike na štekatima do 23.30 sati. Odbija se amandman stranke Pametno jer on predviđa kompletnu zabranu uporabe glazbe, a to je zakonom nemoguće - obrazlagao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Ding-dong! Nema spavanja za šefa splitskog HDZ-a Škorića
Ding-dong! Nema spavanja za šefa splitskog HDZ-a Škorića

Jakov Prkić je pitao ako se uličnim zabavljačima zabranilo korištenje zvučnika, zašto se to ne napravi i ugostiteljima. Pametno traži zabranu upotrebe zvučnika na otvorenom. 

Mostov Ante Čikotić istaknuo je da buka utječe na kvalitetu života građana.

- Postoje poduzetnici koji poštuju zakon i oni koji ga ignoriraju. Kada ljudi vide da gradonačelnik ne poštuje zakon, onda računaju da ga ni oni ne moraju poštovati. Taoci smo pojedinih vlasnika ugostiteljskih objekata koji ne poštuju zakon. Ja bih ih nazvao krčmari, a mi smo taoci krčmara koji ne poštuju zakon. Po gradskoj jezgri su postavljeni koncertni zvučnici. Buka je znatno veća od zakonom propisane - kazao je navodeći da mu je nakaradno da se koncertni zvučnici stavljaju u staru gradsku jezgru je to trajno narušava kvalitetu života građana. 

Split: 22. sjednica Gradskog vijeća

- Želimo smanjiti pritisak buke i negativan efekt u naseljenim mjestima. Rad do 2 sata u noći će važiti za ova dva mjeseca, naša djeca i studenti imaju pravo na mir. Nakon rasprave s ugostiteljskim cehom, našli smo kompromis poput Dubrovnika, Zadra ili Venecije. Nije prihvatljiv prijedlog o zabrani zvučnika, mi smo predložili do 23.30. Pomaknut ćemo se ovom odlukom prema najboljim primjerima, koristimo iskustva Dubrovnika i Venecije. Moj san je imati 'unplugged city', ali to nije moguće. Nadam se da ćemo naše komunalne službe imati nadležnost postupati ako se glazba emitira nakon 23.30. U tih pola sata želimo samo više reda. Na javnoj raspravi je bilo 5 primjedbi. Pozivam vas da postupite odgovorno i prihvatite je, jer ako ne, ostat će kao do sada - govorio je gradonačelnik.

Split: 22. sjednica Gradskog vijeća

Gradonačelnik je usvojio amandman Mosta da ugostiteljski objekti od 1. srpnja do 31. kolovoza rade radnim danom do ponoći, a petkom i subotom i dan uoči blagdana do dva sata ujutro umjesto prvotnog prijedloga da se za navedeno razdoblje svaki dan radi do jedan sat ujutro, osim vikendima i danima uoči blagdana koji bi radili do dva sata. Taj prijedlog je jednoglasno usvojen.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa