Obavijesti

News

Komentari 27

‘Kaj bi štel biti?’ i sad vrijedi u ministarstvima, lokalnoj upravi

‘Kaj bi štel biti?’ i sad vrijedi u ministarstvima, lokalnoj upravi

Upravo završavaju natječaji za ravnatelje uprava. Iz izvješća sa zatvorenih sjednica Vlade vidi se da mahom na tim natječajima prolaze stranački ljudi. Politički imenovani pomoćnici ministra

VIDEO

Onaj tko je na vlasti jednostavno voli mazati oči ljudima. A pogotovo je omiljeno to raditi u izvješćima Europskoj komisiji. Sad smo već u EU, pa ih nitko ne provjerava, ali kad bi neki Francuz ili Nijemac čitao ono što piše Hrvatska, sigurno bi bio uvjeren da živimo u uređenoj državi. No to je travestija, da se poslužimo izrazom predsjednika Zorana Milanovića.

I on to sad priznaje iako je isto to radio četiri godine. Dakle, neki Francuz ili Nijemac vidjeli bi u izvješćima reformu za depolitizaciju javne uprave. Umjesto da stotinjak ljudi u vrh ministarstava Vlada postavi po političkom ključu, taj stranac bi pročitao da u Hrvatskoj vrijede drukčija pravila. Osim ministra i dva-tri državna tajnika, cijela uprava je visoko depolitizirana. Na papiru.

Upravo završavaju natječaji za ravnatelje uprava. Ali kako se može vidjeti iz izvješća sa zatvorenih sjednica Vlade, mahom na tim natječajima prolaze stranački ljudi. Oni koji su bili politički imenovani pomoćnici ministra.

Oni su se, doduše, javili na natječaj, ali je presudno u njihovu imenovanju: razgovor s ministrom/icom. I tako oni politički postavljeni HDZ-ovci, HNS-ovci, bandićevci, sad postaju nepolitički stručnjaci. Praktički nesmjenjivi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako natječaji izgledaju, najbolje smo mogli čuti na snimci HDZ-ovca Žarka Tušeka koji sa svojim kolegom pita zagorskog vijećnika “Kaj bi ti štel biti?”. I nakon te snimke isti modus operandi traje u ministarstvima, lokalnoj upravi, agencijama i ustanovama.

Prijava na natječaj inače je frustrirajući i težak izbor. Kad učiš, trudiš se i onda vidiš da je izabran netko sa stranačkom iskaznicom. Ali premijeru nikad nije palo na pamet u tom slučaju reći: “Stop diskriminaciji”. Dapače.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović