Obavijesti

News

Komentari 59

Vinković iznervirao Jarnjaka, iz sabornice ga je odvela straža

Vinković iznervirao Jarnjaka, iz sabornice ga je odvela straža
3

Sabor je raspravljao o nacrtu izmjena Ustava kojim se predlaže da Zakon o pravima branitelja postane ustavni, koji se može mijenjati samo dvotrećinskom većinom

VIDEO

Pred saborskim zastupnicima našao se u srijedu nacrt izmjena Ustava kojim se predlaže da Zakon o pravima branitelja postane ustavni zakon, koji se može mijenjati samo dvotrećinskom većinom. Raspravu su sa saborske galerije pratili predstavnici braniteljskih udruga, na čiju inicijativu je Vlada krenula u ove izmjene. Budući da je za izmjene Ustava nužna dvotrećinska većina odnosno ruka 102 zastupnika, što bez glasova oporbe neće biti moguće, Josip Đakić (HDZ) pozvao je i zamolio oporbu da digne ruke za ove izmjene. 

- Pozivam sve domoljube da o ovome ne polemiziramo u Saboru. Zbog svih zasluga branitelja tu ne bi trebalo biti dvojbe - rekao je Đakić. Za oporbu razlog za ove izmjene je jasan, vladajući u predizborno vrijeme žele doći do što većeg broja glasova. 

- Branitelji očekuju da se njihova prava ostvare, a ne ustavotvore. Mislim da će bilo koja buduća Vlada više štiti prava branitelja, nego što to čini ova HDZ-ova, koja je kao tsunami prešla preko Hrvatske i ostavila razorenu ekonomiju - izjavio je Damir Kajin (IDS). 

Njegovo izlaganje izazvalo je niz isprava netočnih navoda, a Dragan Vukić (HDZ) optužio ga je da vodi "specijalni rat protiv države". Za Vesnu Pusić (HNS) neopravdano je bilo kakvo favoriziranje bilo kojeg segmenta društva. Dolazak čelnika udruga na saborsku galeriju smatra pritiskom, a pozvala je ostale branitelje da obrane modernu europsku državu ravnopravnih građana. Nezadovoljni raspravom predstavnici branitelja napustili su galeriju. 

Dinko Burić (HSSB) slaže se da je pravi motiv za izmjene Ustava predizborna kampanja. Upozorio je da branitelji imaju prava i predstavljaju ponos domovine samo na papiru dok su u stvarnom životu izloženi montiranim procesima, identificiranju, lociranju, uhićenju i transferiranju. U ime kluba SDP-a nitko nije progovorio ni riječi.

Hebrang Buriću: Budi pristojan

Tijekom saborske rasprave trebaju li prava branitelja biti ustavna kategorija, Zoran Vinković (HDSSB) unatoč opomenama predsjedavajućeg Ivana Jarnjaka nije prestajao govoriti izvan teme. Vladajući su mu isključivali mikrofon, ali nije odustajao. Jarnjak više nije mogao izdržati pa ga je zbog onemogućavanja rada Sabora pozvao stražu da Vinkovića udalji sa sjednice. Njegovim stopama nastavio je stranački kolega Burić, kojem je predsjedavajući Jarnjak oduzeo riječ.

- Izbacit će te van pa neću imati kome odgovarati. Budi pristojan! - dobacio je Hebrang HDSSB-ovcu. Kazao je i da ga je sram zbog ponašanja kolege zastupnika i liječnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao