Obavijesti

News

Komentari 122

Kajin HDZ-ovcima: U kojoj ste vi špilji bili zadnjih 20 godina?

Kajin HDZ-ovcima: U kojoj ste vi špilji bili zadnjih 20 godina?
1

Sve je počelo Kajinovim pitanjem gdje je pravda i poštenje da netko tko je zakasnio s predajom izvješća bude kažnjen sa 5 mil. kn, dok drugi "drpnu" 10 i dobiju isto

VIDEO

Tijekom rasprave o rebalansu proračuna verbalno su se obračunali nezavisni zastupnik Damir Kajin i HDZ-ovci. Sve je počelo Kajinovim pitanjem gdje je pravda, logika i poštenje da netko tko je zakasnio s predajom izvješća bude kažnjen s pet milijuna kuna, dok drugi "drpnu par desetina milijuna" i dobiju istu kaznu.

- Dan nakon presude, ja ne mogu vjerovati, ne mogu doći sebi ni dan danas. Pazite sa pozicije vlasti svi šute, nitko niti a. Galami HDZ apsolutno ima na to pravo, ali što bi oni radili da je situacija obrnuta - upitao je Kajin.

Kazao je da krađe kojima svjedočimo i banditizam od pretvorbe do načina na koji su pojedinci stjecali dvorce, stanove, zemljišta je između ostalog dovelo Hrvatsku tu gdje je. Replicirao mu je Gordan Jandroković (HDZ) koji je priznao da se tijekom vladavine HDZ-a događao kriminal i korupcija, ali je podsjetio da su u to vrijeme započela snažna borba protiv korupcije.

- Objasnite mi vašu logiku, Kazali ste za novine da je Istra funkcionirala kao špilja razbojnička. Koliko znam u toj špilji sudjelovali ste i vi, na vlasti je bio IDS i SDP, ne znam tko su još bili partneri, dakle optužili ste svoju stranku i samoga sebe da ste bili dio razbojničke špilje - rekao je.

- A u kojoj si ti ili u kojoj ste vi to špilji bili 20 godina? Da li se vi suosjećate suodgovornim za način na koji je funkcionirao HDZ? Da ili ne? Evo, ja se isto suosjećam, na neki način suodgovornim, ali se isto protiv tog načina ponašanja borim kao što sam se borio i nekada ranije. A volio bih da sam prije, da sam prije znao barem dio onoga što znam danas jer bi možda neke stvari bile drugačije.Za razliku od vas koji ste svo vrijeme šutjeli, ja barem progovaram - uzvratio mu je Kajin.

"Nama će ovakvi sjediti ovdje u Parlamentu i prodavati muda pod bubrege"

U raspravu se uključio i Josip Borić (HDZ) koji je ustvrdio da Kajinova rasprava pripada rubrici "blam".

- Ovo je jednostavno da čovjek ne može vjerovati što čuje. Vi se često slažete sa svime, a najmanje sam sa sobom, to ste već dokazali ove dvije godine posebno. Ali čujem da vi postajete stjegonoša, neki novi istarski demokrat, ali što ćemo sa starim Kajinom i njegovih 20 godina u politici? Kajinom koji je bio svjećonoša Jakovčićeve politike 20 godina? Hoćemo to oslikati? - upitao je.

Kajin mu nije ostao dužan.

- A što ćemo sa tobom kao članom jedne zločinačke organizacije? Nama će ovakvi sjediti ovdje u Parlamentu i prodavati muda pod bubrege. Ja nisam bio zaveden niti me stid onoga što sam činio 20 i toliko godina u IDS-u niti se sramim čina da sam se od te ekipe maknuo. Ali ti si još i dalje mali kriminalac u jednoj velikoj "kriminalnoj" zločinačkoj organizaciji - grmio je Kajin.

Kajinova optužba HDZ-a kao zločinačke organizacije, isprovocirala je i Jasena Mesića (HDZ).

- Mi ćemo dati prijedlog, kada bude se radio novi Poslovnik Sabora da na ulazu u sabornicu postoji dreger aparat preko kojeg promila alkohola se ne može ući u ovu saborsku govornicu i isto tako da vidimo tko je još uvijek na bijelom i još uvijek u špilji - uzvratio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.