Obavijesti

News

Komentari 0

Kajin o izborima: Pa tko će vas trpjeti sve do 2012. godine?

Kajin o izborima: Pa tko će vas trpjeti sve do 2012. godine?
1

Po zakonu izbori moraju biti najkasnije do 11. ožujka 2012. godine. Šef SDP-a Zoran Milanović kaže da su spremni za izbore, a Kajin ni sad ne vjeruje HDZ-u

VIDEO

Ministar uprave Davorin Mlakar i premijerka Kosor razgovarali su koji je to krajnji datum do kojeg se mogu odgoditi parlamentarni izbori, pod izlikom da žele vidjeti koliko najviše vremena imaju ministarstva da odrade planirane poslove. Prema ustavnim rokovima, umjesto da izbori budu u studenom iduće godine, kako je najavljivano, građani bi na birališta mogli do 11. ožujka 2012. godine. Naime, izbori moraju biti u roku od 60 dana od isteka mandata sadašnjem sazivu Sabora, koji istječe 11. siječnja 2012. godine. Hoće li se izbori održati tako kasno ovisi o dogovoru između HDZ-a i HSS-a, a moguće je i da se mijenjaju izborne jedinice. Za Zorana Milanovića (SDP) po tim pitanjima Ustav je jasan i napominje da nema nikakvih nepoznanica za one koji se žele europski ponašati.

- Mi smo za izbore spremni, pitanje je samo kakvo je strpljenje građana. Ovo nije rat i nema nikakve strategije čekanja ni ratne taktike. Mi smo tu da ponudimo rješenja i da upozorimo one koji i dalje daju legitimitet ovoj Vladi da također preuzimaju odgovornost za stanje u kojem se nalazimo i za produženje ove agonije - izjavio je.

- Pa tko će vas gospodo trpjeti do 11. ožujka 2012, ako se izbori prije toga ne održe? HDZ-u nisam nikada vjerovao niti vjerujem - kaže Damir Kajin (IDS) koji misli da se sprema još jedna prizemna igra.

- Za Boga miloga, pa nećete valjda nećete toliko biti na vlasti, što će nakon toga ostati od ove zemlje. Ja ne znam kako vas istjerati, ali valjda ćemo nekako - ustvrdio je Kajin. Iz redova HDZ-a netko mu je dobacio da je on sramota za Sabor, na što je odgovorio 'To možeš svojoj ženi govoriti'. Na njegov istup reagirao je predsjedavajući Luka Bebić (HDZ).

- Žalosti me ovo da nemamo povjerenja. Još je gore što je to nepovjerenje uzajamno - uzvratio je.

Boro Grubišić (HDSSB) mogućnost izbora u ožujku 2012. vidi kao kupovinu vremena od strane vladajućih, a vjeruje da žele dočekati završetak pregovora i eventualni ulazak u EU.

Milanović: HDZ se boji referenduma

U Saboru se ponovno postavilo pitanje referenduma o Zakonu o radu. SDP će tražiti da se referendum o Zakonu o radu provede po novom Ustavu, a HDZ se na takav prijedlog nije očitovao. Šef SDP-a Zoran Milanović vidi samo jedan razlog zašto HDZ izbjegava reći da će se referendum, raspiše li se, održati po novom Ustavu.

- Zato jer se boje referenduma i građana. Stvari su savršeno jasne, ali nisam psihijatar niti psiholog - izjavio je. Milanović se osvrnuo i na povratak Ive Sanadera i nizanje HDZ-ovih afera.
- S ponosom mogu reći da to nije SDP-ova priča nego HDZ-ova i oni će se s time morati nositi. Problem je samo u tome što hrvatska pleća možda nisu nejaka, ali su prilično opterećena problemima HDZ-a i to ne možemo dugo trpjeti - izjavio je. I dok je premijerka prozvala SDP da i oni imaju svoju Fimi Mediju, Milanović je uzvratio da su se za vrijeme SDP-a natječaji provodili po najvećim standardima, a tvrdi da to potvrđuje i dokumentacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...