Obavijesti

News

Komentari 5

Kajtazi ide na komemoraciju u Jasenovcu u subotu i nedjelju

Kajtazi ide na komemoraciju u Jasenovcu u subotu i nedjelju
1

Očekujem da će svi ostali biti 2. kolovoza na komemoraciji koju će organizirati Savez Roma Hrvatske, imajući u vidu da nam svi govore da smo se mi izdvojili, što nije točno, rekao je

VIDEO

Saborski zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi najavio je u četvrtak da sudjelovati na komemoraciji u znak sjećanja na žrtve logora u Jasenovcu i u subotu, 21. travnja, i u nedjelju, 22. travnja, te je izrazio nadu kako će svi ostali nazočiti 2. kolovoza na komemoraciji koju će organizirati Savez Roma u nedalekoj Uštici, na mjestu nekadašnjeg ustaškog logora za Rome.

Novinare je na Markovu trgu zanimalo hoće li Kajtazi ići na komemoraciju u Jasenovcu u subotu, kada je organiziraju Savez antifašističkih boraca Hrvatske i Srpsko narodno vijeće, ili u nedjelju kada je službena državna komemoracija.

"Naravno, bit ću i u subotu i u nedjelju", odgovorio je Kajtazi. "A očekujem isto tako i da će svi ostali biti 2. kolovoza na komemoraciji koju će organizirati Savez Roma Hrvatske Kali Sara, imajući u vidu da nam svi govore da smo se mi izdvojili, što nije uopće točno, nego je nas netko prije izdvojio", rekao je.

Dodao je kako je groblje u Uštici romsko jer je tamo ubijeno blizu 17.000 Roma, a ima 21 grobnica.

"I to je jedan od razloga zbog čega ministrica kulture govori da po dogovoru s Vladom želimo tamo izgraditi neki objekt, jer mislim da su to romske žrtve zaslužile. Trebalo je proći više od 70 godina da počnemo pričati na koji način su Romi nastradali", istaknuo je Kajtazi.

Krajnje je vrijeme, kazao je, da svi otvorimo karte i počnemo nešto rješavati kad je u pitanju romska zajednica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.