News

Komentari 774

Kakav München. HDZ je po 5+ program skočio do Prnjavora?

Kakav München. HDZ je po 5+ program skočio do Prnjavora?

HDZ je u četvrtak predstavio izborni program pod imenom 5+ Hrvatska. Upravo je politiku 5+ na lanjskim izborima u Republici Srpskoj prezentirao i prof. Mile Vasić

HDZ-ov izborni program čekao se s nestrpljenjem mjesecima zbog najava da na njemu rade najbolji stručnjaci u suradnji s Nijemcima. Ponosno su ga predstavili u četvrtak na Zagrebačkom velesajmu. Pompozno su ga nazvali 5+ Hrvatska .

No, izgleda da HDZ nije trebao putovati do Münchena radi programa već su skočili do Prnjavora . Upravo je politiku 5+ na lanjskim izborima u Republici Srpskoj prezentirao Mile Vasić iz stranke Narodnog demokratskog pokreta .

Program ovog profesora sastojao se od sljedećih pet točaka - 1. borba protiv kriminala i korupcije, 2. stvaranje jake srednje klase, 3. obitelj, pronatalitetna i demografska politika, 4. zaštita, očuvanje i 5. racionalno korištenje prirodnih resursa i stvaranje konkurentne privrede i zaštita potrošača. Vizualni identitet njegova programa također strašno podsjeća na HDZ-ov.

Upravo Vasićevu ideju o stvaranju jake srednje klase predsjednik HDZ Tomislav Karamarko jučer je spominjao na skupu mladeži.

- S našim partnerima razvili smo gospodarski plan za jaki srednji sloj. Hrvatsku iznadprosječno bogatih i iznadprosječno siromašnih više nećete gledati. Zato moramo pobijediti na ovim izborima. Moramo stvoriti program da nas 2050. bude milijun više nego danas. Zato ćemo poticati razvoj obitelji i davati potpore za novorođenčad - isticao je jučer.

No, podsjetimo da su isprva bili protiv Vladina rješenja vezano za kreditne dužnike u švicarcima da bi naglo promijenili retoriku pa svi digli ruke za zakon o konverziji.

POGLEDAJTE VIDEO: Euforija s predstavljanja izbornog programa 5+

Inače, Vasić sa svojim programom nije uspio ući u parlament.

Najčitaniji članci