Obavijesti

News

Komentari 33

Kako je Tomislav Tomašević probudio Bandićeve demone

Kako je Tomislav Tomašević probudio Bandićeve demone
1

Snježna kraljica, Dinamo, stadion, parkiranje, raspadnuti grad... Zagrebačkog gradonačelnika sustižu iste kritike koje su pratile Milana Bandića i na kojima je Tomašević ne tako davno gradio svoju kampanju.

VIDEO

Da ne znamo bolje, pomislili bismo da je Milan Bandić uskrsnuo na čelu Zagreba.

Zdravko Mamić opet izaziva rusvaj u Dinamu, a gradonačelnik najavljuje gradnju nogometnog stadiona. Zagrepčani dižu buku oko cijena parkiranja koje su se, zbog uvođenja eura, zaokruživale na više. Za Advent je zakupljen ogroman panoramski kotač koji nije čak ni stavljen u funkciju jer se otkrilo da je neispravan. Ljudi prigovaraju zbog adventskih klizališta na proljetnim temperaturama.

Po Facebooku se šire slike zagrebačkih kina kojima se raspada strop.

A Maja Sever digla je buku oko financiranja Snježne kraljice na Sljemenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zaista, kao da je Bandić opet na čelu grada. Govori se čak i o suradnji Možemo! i HDZ-a, gdje Vlada priskače u pomoć i podržava projekte u Zagrebu.

Bandićevo smeće

Oni koji su nekada grintali protiv Bandića, sada na istim stvarima prigovaraju gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću. Uključujući i Jakuševac, odvoz smeća i jeftini populizam.

"Ukinut ću financiranje Snježne kraljice", izjavio je Tomislav Tomašević u kampanji 2017. godine. "Nismo skloni jednokratnim sportskim megaspektaklima nakon kojih građani godinama plaćaju račune".

Protiv skijaške utrke na Sljemenu godinama su bili mnogi Bandićevi protivnici, ne samo zbog razbacivanja novcem, već i razbacivanja energijom potrebnom za proizvodnju i održavanje skijaške staze na temperaturama koje su u Zagrebu već godinama na razini proljetnih.

Mnogima to nije izgledalo kao zelena politika. 

Smiješna kraljica

A evo, Zagreb ove godine ponovno financira Snježnu kraljicu, doduše s tri puta manjim iznosom nego što je to bilo u Bandićevo doba, ali opet uz 2,5 milijuna kuna u gradu i dalje razvaljenom potresom i uz izdašnu pomoć Plenkovićeve Vlade. 

Nije, dakle, baš kao da je uskrsnuo Bandić, ali nije ni daleko od toga.

Opet se vrte iste teme, opet prigovaraju isti ljudi, i to oni koji su godinama zdušno radili na rušenju Milana Bandića i otvarali Tomaševiću i njegovoj grupaciji put prema vlasti u Zagrebu.

Pao strop na glavu

Maja Sever prigovorila je Tomaševiću da "kuri milje na Snježnu kraljicu, dok u punom kinu Tuškanac čekaju da im strop padne na glavu". "Triput hura za Tomislav Tomašević Možemo - politička platforma", napisala je Sever.

I u tome leži najveći Tomaševićev problem.

Otvara teme kojima su se potpisivale političke optužnice protiv Milana Bandića, daje svojim kritičarima iste one argumente kojima su rušili Bandića i okreće protiv sebe ljude za koje je vjerovao da su na njegovoj strani. 

Bandićeva kletva

Tomislav Tomašević osvojio je Zagreb na Bandićevoj političkoj - i koruptivnoj - ostavštini i najveća kletva koja ga je mogla snaći u gradonačelničkom mandatu jest da će ponavljati Bandićeve greške i braniti se od kritika koje su pratila i Bandića. Od Snježne kraljice i Dinama, preko Jakuševca i odvoza smeća, do parkiranja, biciklističkih staza, poskupljenja, uređenja grada.

Tomašević nije Bandić, niti je u Zagrebu uskrsnuo novi Bandić, ali gradonačelnik još uvijek nije istjerao Bandićeve demone protiv kojih se i sam svojedobno borio.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina