Obavijesti

News

Komentari 102

''Umro je jer mu nisu pomogli, a njih je sada spasila zastara''

''Umro je jer mu nisu pomogli, a njih je sada spasila zastara''

Obitelj ubijenog creskog studenta Aleksandra Abramova ne miri se sa zastarom progona mladića koji mu nisu pomogli te najavljuje da će pravdu tražiti u Strasbourgu

VIDEO

Nije mi jasno kako Državno odvjetništvo i Vrhovni sud mogu ovako nešto dopustiti. Svakako ćemo tražiti novo suđenje, idemo i do Strasbourga, ogorčena je Stojanka Abramov, majka ubijenog Aleksandra Abramova.

Creski student preminuo je nakon brutalnog premlaćivanja u centru Rijeke, na Trgu svete Barbare, 4. prosinca 2009. godine.

Njegova majka, vidno uznemirena i uplakana, teško se miri sa zastarom progona koja je nedavno nastupila za 30-godišnjeg Darija Savića i 27-godišnjeg Darija Cupaća. Njih su dvojicu teretili da nisu pomogli na smrt ozlijeđenom Abramovu.

Dario Cupać i Dario Savić

Zbog nepružanja pomoći na Županijskom sudu u Rijeci prije tri godine nepravomoćno su bili osuđeni na tri, odnosno pet mjeseci zatvora. Zbog njegova ubojstva u odsutnosti je osuđen 27-godišnji Dušan Cupać, koji je nakon ubojstva pobjegao u Valjevo u Srbiju.

Student je ubijen u Rijeci, a oni su samo gledali kako ga mlati...
Student je ubijen u Rijeci, a oni su samo gledali kako ga mlati...

Vrhovni sud je 5. prosinca prošle godine temeljem žalbe odvjetnika ukinuo presudu za Savića i Darija Cupaća te istodobno potvrdio 12 godina zatvora Dušanu Cupaću. Stoga je predmet vraćen Županijskom sudu u Rijeci krajem prošle godine. Nesretna majka dodaje kako je nebrojeno puta osobno od nadležnih u Rijeci i Srbiji tražila uvid u spise koje nikad nije dobila.

Roditelji Aleksandra Abramova

- Svi su obećali učiniti sve što mogu, od predsjednika suda do gradonačelnika, a sad smo tu gdje jesmo, tj. nigdje. Pa zar je u redu da se tako postupa s ljudima - čudi se šokirana mama Stojanka. Naglašava kako je nikad roditelji niti “ta djeca” nisu kontaktirali niti izrazili ikakvo žaljenje.

- Pravda nije zadovoljena niti mislim da će u ovakvom pravosudnom sistemu biti. U više navrata zahtijevali smo očitovanje i slali požurnice, ali nitko se nije osvrnuo na činjenicu da je prvostupanjska presuda izrečena 10. 2. 2014., a Vrhovni sud se na žalbe očitovao tek 5. 12. 2016, znači gotovo tri godine kasnije - kaže Ivana Dedić, odvjetnica obitelji Abramov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.