Obavijesti

News

Komentari 225

Student je ubijen u Rijeci, a oni su samo gledali kako ga mlati...

Student je ubijen u Rijeci, a oni su samo gledali kako ga mlati...
10

Iako su nepravomoćno osuđeni na zatvor jer nisu pomogli studentu Aleksandru Abramovu koji je pretučen na smrt 2009., Dario Savić i Dario Cupać neće odgovarati jer je predmet otišao u zastaru

VIDEO

Dario Savić (30) i Dario Cupać (27) su na Županijskom sudu u Rijeci prije tri godine bili osuđeni na tri, odnosno pet mjeseci zatvora jer nisu pomogli creskom studentu Aleksandru Abramovu (23) nakon tučnjave 2009. Međutim, presudu je 2016., nakon žalbe odvjetnika, ukinuo Vrhovni sud i vratio slučaj na ponovljeno suđenje na riječki Županijski sud. Sada je nastupila zastara i automatski je obustavljen njihov progon, piše Novi list.

  

Abramov je ubijen u prosincu 2009. na Trgu svete Barbare u središtu Rijeke, a za njegovo ubojstvo osuđen je Dušan Cupać (27). Cupać je nakon svađe nasrnuo na Abramova udarajući ga šakama i nogama po glavi i tijelu. Kad je pao na tlo, Cupać ga je nastavio tući rukama i nogama, činio je to i nakon što je Abramov prestao pružati bilo kakav otpor. Udarci su bili toliko snažni da mu je slomio nos i lubanju uz obilno krvarenje. Abramov se ugušio u vlastitoj krvi. 

Dario Savić i Dario Cupać koji su bili u društvu s Dušanom Cupaćem bili su optuženi da su Abramova ostavili ozlijeđenog da leži na tlu, iako su gledali kako Dušan Cupać bjesomučno udara studenta. Ostavili su ga u krvi,  iako je ubrzo nakon tučnjave Savić nazvao Hitnu pomoć.

Posvađali se zbog pizze

Dario Savić i Dario Cupać tada su brzo su uhićeni i pritvoreni, a Dušan Cupać pobjegao je iz Hrvatske u Srbiju, čiji je državljanin, te se sklonio kod Valjeva. Nakon bijega javio se srbijanskoj policiji te je uhićen. On je tom prilikom putem suca istrage u Srbiji ispričao da su se te kobne noći, oko 3 sata, nalazili ispred fast fooda u podnožju Robne kuće Ri na Korzu, u redu za pizzu, te da im je, nakon što su nakratko napustili red i ponovo se vratili prišao Abramov i počeo se buniti što su opet stali u red. Rekao je da je Abramov u prepirci zamahnuo šakom i udario ga u nos i usta.  Tvrdio je da ga je Abramov pokušavao udariti, a da je on izbjegavao udarce, no da ga je u jednom trenutku udario u nos, uslijed čega je Abramov pao. Prema njegovim riječima, Dario Cupać i Savić nisu udarali Abramova, već su hodali za njima i smirivali situaciju.

Dušan Cupać je zbog ubojstva osuđen na 12 godina zatvora i Vrhovni sud je tu presudu potvrdio. Međutim, Cupać je u Srbiji i nije dostupan hrvatskim institucijama. U Hrvatskoj se sudilo njegovoj dvojici prijatelja.

Zastara za nepružanje pomoći nastupa šest godina od kaznenog djela

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu za spomenutu dvojicu, riječki Županijski sud proglasio se  nenadležnim pa se slučaj »spustio« na Općinski sud. No, odvjetnik Darija Cupaća potom se žalio na odluku o nenadležnosti županijskog suda,  pa je potkraj ožujka 2017. godine Vrhovni sud odbio odvjetnikovu žalbu.

Županijski sud zaprima rješenje Vrhovnog suda 18. travnja. Početkom lipnja ispravlja se i presuda, umjesto »osuđeni Cupać«, njegovo prezime na presudi pogrešno je napisano »Cupač« pa sud mora po službenoj dužnosti ispraviti pogrešku. Presuda zapravo postaje pravomoćna 30. lipnja ove godine.

POGLEDAJTE GALERIJU

paljenje svijeca
6
| Foto: Goran Kovacic/PIXSELL (ilustracija)

Nakon svih zavrzlama, predmet je dodijeljen sutkinji koja je potkraj rujna zakazala raspravu. No, odvjetnici optuženih tražili su isključenje javnosti zbog zaštite obitelji, čemu se tužiteljica usprotivila pa je sutkinja odbila zahtjev za isključenje javnosti. Zakazala je sutkinja ubrzo, za dvadesetak dana, novo ročište, no Dario Savić je izostao jer je bio na putu pa poziv nije primio. Početkom studenoga opet je zakazana rasprava, ali odvjetnici su tražili izuzeće sutkinje i predsjednice Općinskog suda, no  zahtjev im je odbijen. Ali na novoj raspravi izostao je Dario Cupać zbog bolesti. Nakon dva dana ponovo je sutkinja zakazala raspravu, no nije bilo Cupaća... Zastara je nastupila 4. prosinca, donosi Novi list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori