Obavijesti

News

Kako svi gradovi u RH svojim maturantima mogu pomoći položiti državnu maturu?

Kako svi gradovi u RH svojim maturantima mogu pomoći položiti državnu maturu?

Aplikacija EducirajMe (ePripreme za državnu maturu) postoji od  2018., a do danas ju je koristilo više od 34.000 maturanata iz cijele Hrvatske.  Pomoću nje čak 98% maturanata osiguralo je prolaz na maturi

Za učenike koji završavaju srednju školu kreće najstresnije razdoblje - matura koja je  pred vratima. Mnogi su već i krenuli na razne organizirane pripreme, a za sve one koji još razmišljaju žele li na pripremu ili nisu sigurni koliko zapravo znaju, rješenje postoji još od 2018. godine. Aplikacija EducirajMe (ePripreme za državnu maturu) postoji već pet godina, a do danas ju je koristilo više od 34.000 maturanata iz cijele Hrvatske! I pomogla im je. Pomoću nje čak 98% maturanata osiguralo je prolaz na maturi. Istraživanja su pokazala i da oni koji koriste aplikaciju postižu za 20% bolje rezultate od ostalih maturanata. Razlog za to je i činjenica da je prilagođenja svima - i onima koji redovito uče i kampanjcima.

Two,Students,Studying,Together,On,Line,With,A,Laptop,In

Neka i drugi slijede Svete Nedelju

A koliko je važna priprema za maturu, zna i gradonačelnik Svete Nedelje koji je prvi među svim gradovima u RH kupio aplikaciju svim maturantima koji žive na području Svete Nedelje, neovisno gdje se nalazi srednja škola koju djeca pohađaju. I dobio od njih i roditelja samo pohvale. Potom su ih slijedili i drugi gradovi kojima je znanje najbolji zalog za budućnost. 

Scenic,View,At,Small,Picturesque,Place,In,Suburb,Of,Zagreb


- Sveta Nedelja predvodnik je promjena. Po mnogo stvari, a posebice kada je riječ o digitalizaciji, prvi smo u Hrvatskoj. Maturantima s područja grada Svete Nedelje željeli smo osigurati digitalne pripreme za polaganje državne mature kako bi mogli na bilo kojem mjestu i uređaju te u bilo koje vrijeme prolaziti određeno gradivo. Naravno, važno nam je da budu što konkurentniji i da ostvare svoj san te sutra kao uspješni akademski građani doprinose našoj sredini koja je i u ovome za primjer drugima - kazao je gradonačelnik Dario Zurovec i naglasio da su dobili pozitivan feedback, a jedne su godine zaprimili upite za korištenje aplikacije i od maturanata s područja drugog grada. 
- Nadam se da će i drugi krenuti našim primjerom - istaknuo je. I krenuli su mnogi sa željom da svojim maturantima osiguraju najbolju moguću pripremu i da mogu učiti kad god to požele, jer upravo to dobar je zalog za budućnost svima nama. 

Jednostavan pristup učenju 


EducirajMe je zapravo jedina aplikacija koja nudi online pripremu, kroz jednostavan i učinkovit pristup učenja i testiranja znanja. Prednost joj je što se može koristiti neograničeno na bilo kojem uređaju koji ima vezu s Internetom ( računalo, mobitel, tablet ).. Učenicima nudi mogućnost i da usporede svoja rješenja s drugima i saznaju gdje im znanje šteka! Osim toga, aplikacija simulira stvarnu državnu maturu koja je preduvjet za završetak srednjoškolskog obrazovanja i/ili upis na studije, te prati osobni napredak učenika te napredak u odnosu na ostale maturante koji koriste aplikaciju.


Nije ni čudno da je toliko popularna među maturantima kad aplikacija omogućava rješavanje ispita bilo kada i bilo gdje, ima pristup svim predmetima i razinama (obvezni i izborni), sve razine, unazad nekoliko godina održanih Državne mature, omogućuje rješavanje s prijašnjih matura, s uvidom u točna rješenja, prati napredak iz dana u dan i simulaciju stvarne Državne mature, daje interaktivnu osobnu statistiku i mogućnost uspoređivanja svojih rezultata s rezultatima ostalih korisnika. Osim toga, ima i dodatnu mogućnost online individualnih ili grupnih instrukcija pomoću online učionice i interaktivnih ploča. 

EducirajMe provodi i ankete s bivšim korisnicima aplikacije kojima je utvrđeno da aplikacija pomaže u smanjivanju stresa i pritiska maturanata u pripremi za državnu maturu te im omogućava nesmetano i olakšano polaganje ispita.

Što kažu maturanti? 


- Aplikacija je bila vrlo korisna. Maturu sam prošla, rezultati su odlični, a ja sam upisala željeni fakultet kao prvi izbor - kazala je korisnica aplikacije Ines. S. Prvi izvor fakulteta upisala je i Ema P. koja je rekla da je bila jako zadovoljna aplikacijom te da je preko nje riješila većinu prijašnjih matura.

Svi se mogu povezati, registrirati  na ePripreme za državnu maturu i početi ju besplatno koristiti tijekom probnog perioda.  Aplikaciju je moguće pronaći i posebno i za android platformu na Google storeu. Za iOS telefone, aplikaciju možete koristiti također putem educiraj.me jer je potpuno prilagođena i toj mobilnoj platformi. 

 

EducirajMe grupacija poziva sve lokalne uprave koje su zainteresirane da se priključe ovom projektu i osiguraju besplatne pripreme za svoje maturante u preostalom vremenu prije održavanja državne mature, bez obzira gdje im pohađaju srednju školu. 
Još uvijek ima  vremena da se vaši maturanti na ovaj način kvalitetno pripreme za izlazak na državnu maturu, ljetni i/ili jesenski rok i budu spremni za sve izazove koje im ovogodišnja matura donosi.
Kontakt za poziv na suradnju: mature@educirajme.com

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.