Obavijesti

News

Komentari 210

Kako zaštititi svoje ljubimce? Ne bacajte im snijeg u usta...

Kako zaštititi svoje ljubimce? Ne bacajte im snijeg u usta...
5

Pao je snijeg, a osim djece, životinje podjednako vole igre i šetnje na snijegu. No, budite oprezni. Potrebno je pripremiti svog ljubimca na zimu i moguće opasnosti

VIDEO

Snijeg i led mogu oštetiti osjetljive šape vašeg ljubimca. Nakon dužeg vremena, može doći do iritacije i rascjepa što je za životinje vrlo bolno . Pobrinite se da duljina boravka psa na hladnoći bude u skladu s vremenskim uvjetima. Kako bi ih zaštitili od nepotrebne patnje, važno je znati kako se ponašati u šetnji s vašim ljubimcem tokom zime .  Pripremite ih i zaštitite kako biste zajedno uživali u šetnjama i zimskim radostima.

POGLEDAJTE VIDEO: Uz ovih par savjeta, vaš će ljubimac biti sretniji i zaštićen

Pokretanje videa...

24sata Video 00:36

Iako oni to vole, nemojte im bacati grude snijega u usta . Boljet će ih grlo i želudac. Umjesto toga, u šetnju ponesite lopticu kojoj se uvijek vesele.

Pazite da ne idete preblizu zaleđenih jezera . Led ne puca samo pod ljudima. Osim toga, i životinje se lako poskliznu i iščaše zglobove ili slome kosti.

Pazite da vaš ljubimac ne posiječe šape na ledu. U slučaju da se to dogodi, očistite šapu i omotajte je zavojem. Nemojte previše stisnuti da ne zaustavite protok krvi.

Savjetujemo vam da prije šetnje namažete šape vašeg ljubimca vrlo tankim slojem medicinskog vazelina . Tako ćete spriječiti isušivanje kože na šapama, ali i lijepljenje snijega na šape.

Nakon šetnje, bilo bi dobro da ljubimcu šape operete toplom (nikako ne vrućom) vodom . Ona će ukloniti nečistoću i snijeg sa šapa, ali i sol koja se nerijetko lijepi za njih.

Ako vaš ljubimac živi s vama u kući, potrudite se da pauze koje pravite u šetnji budu čim kraće (kretanje je najdjelotvornija zaštita od hladnoće). Nemojte ga predugo ostavljati vani na hladnoći, jer ljubimci koji žive u kući nisu navikli na zimu kao oni koji vani žive cijelu godinu.

Ako je potrebno, nemojte se ustručavati vašem ljubimcu staviti odjeću koja će ga zaštititi od hladnoće. Bolje spriječiti nego liječiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...