Obavijesti

News

Komentari 17

Kako želite odrađivati nastavu: vikendima ili na praznicima?!

Kako želite odrađivati nastavu: vikendima ili na praznicima?!
1

Prosvjetari nastavljaju štrajk, o već je probijena obavezna nastavna satnica. Odrađivanja će biti, no, kako nam kažu, mature neće biti ugrožene

VIDEO

Štrajk učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama traje već gotovo mjesec dana. Prosvjetari od Vlade traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto. Od svojih zahtjeva ne odustaju, a tek u ponedjeljak će dobiti novu ponudu Vlade. 

No štrajk je sada premašio obaveznu nastavnu satnicu, te je ministarstvo školama poslalo naputak s četiri mogućnosti za nadoknadu: angažiranje svih nenastavnih dana, angažiranje subota tamo gdje je moguće, skraćivanje praznika i, u krajnjem slučaju, produžetak školske godine. Sve češće se postavlja pitanje i hoće li će se zbog svega odgoditi državna matura i upisi na fakultete.

- U srednjim je školama moguća nadoknada subotama ili skraćivanje praznika. Odgoda mature i upisa na fakultete nije nikakva bojazan, nego jedna od opcija rješavanja. Fakulteti se moraju prilagoditi situaciji. To nije nešto što će ugroziti sustav - kaže Suzana Hitrec, predsjednica Udruge ravnatelja srednjih škola.

Učenicima, pak, više odgovara da se produlji godina, nego da odrađuju dane vikendom.

- Ne želim nadoknadu vikendima. Prije štrajka su trebali razmišljati što će s nastavom. Ne podržavam to, mama me neće tjerati u školu - kaže Lea, učenica 7. razreda.

 
 

 

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.